Haberler

Ikby'ye Bağlı Kerküklü Öğretmenlerden Maaş Protestosu

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Kerküklü öğretmenler, maaşlarının Irak merkezi hükümeti tarafından ödenmesi için protesto düzenledi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Kerküklü öğretmenler, maaşlarının Irak merkezi hükümeti tarafından ödenmesi için protesto düzenledi.

Kerkük kentindeki Eğitim Müdürlüğü binası önünde onlarca öğretmen, Erbil yönetimi yerine Bağdat'a bağlanıp, bundan sonra maaşlarının da başkentten ödenmesini talep etmek için bir araya geldi.

Maaşlarının IKBY tarafından kesintili ve zamanında ödenmediğinden yakınan Germiyan İlkokulunda görevli öğretmen Selam Aziz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardan beri tam olarak alamadıkları maaşlarının ödenmesi için kayıtlarının Bağdat'a alınmasını istediklerini ifade etti.

Müdürlük binası önünde bir araya gelen tepkili öğretmenlerden Muhammed, "Kerkük'teki diğer öğretmenler gibi çalışmamıza rağmen, üç ayda bir maaş alabiliyoruz." siteminde bulundu.

Kürtçe eğitim veren bir okulda çalışan Ferhad Hüseyin ise şunları kaydetti:

"Kerkük'te, Erbil'e bağlı 8 bin öğretmen görev yapıyor. Merkezi hükümete bağlanarak diğer meslektaşlarımız gibi haklarımızın verilmesini istiyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Kürt Bölgesel Yönetimi Kerkük Erbil Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title