Haberler

İhkib Olağan Genel Kurulu

İHKİB 2013 Yılı Olağan Genel Kurulu, birlik üyelerinin oy kullanma işlemiyle devam ediyor.

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) 2013 Yılı Olağan Genel Kurulu, birlik üyelerinin oy kullanma işlemiyle devam ediyor.

Dış Ticaret Kompleksi'nde yapılan ve 2 bin 600 civarında üyenin oy kullanması beklenen genel kurulda, oy verme işlemi saat 17.00'ye kadar sürecek.

Şu anki Başkan Hikmet Tanrıverdi ve iş adamı Hüseyin Öztürk olmak üzere İHKİB'de başkanlık için iki isim yarışıyor. Birlik başkanlığına talip olan adaylar genel kurulda yaptığı konuşmalarla sektöre ilişkin projelerini sıraladı.

Tanrıverdi, önceki dönemde sektörü en fazla proje hayata geçiren ihracatçı birliği konumuna getirdiklerini belirterek, önümüzdeki dönemde de başarılı bir performans sergileyeceklerini söyledi. Tanrıverdi, projelerini şöyle sıraladı:

"Tüm eğitim birimlerimizi Tasarım Üniversitesi kurarak tek çatı altında birleştireceğiz. Şanlıurfa'da çalışmalarını sürdürdüğümüz Hazır Giyim Organize Sanayi Bölgesi (HOSAB) projesini tamamlayacak ve sektörümüzde yeni bir dönemi başlatacağız. Hazır giyim sektöründeki tasarım çalışmalarının Ür-Ge ve Ar-Ge destekleri kapsamına alınması için sürdürdüğümüz çalışmalarda son aşamaya geldik. Bu desteği sektörümüzün kullanımına sunacağız. Bir telefonda finanstan insan kaynaklarına, tasarımdan iletişime varıncaya dek üyelerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak bir bilgi iletişim merkezi kuracağız. İhracatçılarımızın fuar ve yurt dışı mağaza desteklerine daha kolay ulaşabilmesi için bürokrasiyi azaltacak çalışmalar yaptık, bunların hayata geçmesini sağlayacağız.

Firmalarımızı kurduğumuz portal üzerinden direkt alıcılarla karşı karşıya getirecek, sektörümüzün dünyadaki pazar ağını daha da genişleteceğiz. Girişimlerimizle Eximbank kredilerinden faydalanabilmek için istenen bankalardan teminat mektubu getirme şartı değiştirildi. Bundan sonra firmalarımız ihracat evraklarını teminat göstererek Eximbank kredilerinden yararlanabilecekler."

"1 milyar dolarlık yatırımla 1 milyon kişi istihdam edilebilir"

Çorap Sanayicileri Derneği (ÇSD) ve Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (TMHGF) Başkanı görevlerini de yürüten iş adamı Hüseyin Öztürk ise tasarımın, sektör açısından çok önemli bir konumda bulunduğuna dikkati çekti. Öztürk, "Biz, genç tasarımcıların da önünün açılması gerektiğini düşünüyoruz. Tasarım Günleri düzenleyeceğiz. Tasarım öğrencilerini destekleyen çalışmalar yapılmasını sağlayacağız. Tasarım yarışmalarına da destek vereceğiz. Tüm bunların yanı sıra bir Giysi Tarihi Müzesi projemiz var. Tüm hazırlıklarımız tamam. Cumhuriyet'in kurulduğu günden bu yana değişen ve gelişen modayı anlatmak adına tamamı orijinal tasarım olan kıyafetlerden oluşan bir müze oluşturacağız" diye konuştu.

Hazır giyim sektörünün teşviklerden daha fazla yararlanması ve "Barış Süreci"ne katkı sunması gerektiğini vurgulayan Öztürk, şunları da kaydetti:

"Bugün hükümetimiz tarafından belirlenen teşvikli bölgelerde malumunuz olduğu üzere hazır giyim, öncelikli sektörlerin başında geliyor. Bu teşvikli bölgeler, ağırlıklı olarak Barış Süreci'nin yaşandığı coğrafyadır. Biz hazır giyim sektörü olarak buradaki önemimizin farkına vararak görevimizi yerine getireceğiz.

Teşvikli bölgelerde alt sektörler ve ürün türünü belirleyeceğiz ayrıca standart, volümlü ürünlerle konfeksiyon yatırımına odaklanacağız. Konfeksiyon yatırımında bir kişinin istihdamı 1000 dolara, 50 makinelik bir yatırım da 100 bin dolara mal oluyor. Bu demek oluyor ki, 1 milyar dolarlık bir yatırımla 1 milyon kişi istihdam edilebilir. Standart üründe sektörel ürünler belirlediğimizde bu çalışmayı hayata geçirmek mümkün." - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Dış Ticaret Kompleksi Hikmet Tanrıverdi Hüseyin Öztürk İstanbul Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title