Haberler

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu: İdlib'e Askeri Operasyon Düzenlenmeyecek

Güncelleme:

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Soçi'de gerçekleştirilen Erdoğan-Putin zirvesinin ardından yaptığı açıklamada, "İdlib'de askeri operasyon düzenlenmeyecek." dedi.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Soçi'de gerçekleştirilen Başkan Erdoğan-Putin zirvesinin ardından yaptığı açıklamada " İdlib'de askeri operasyon düzenlenmeyecek." dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ortak basın toplantısının ardından Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'dan da bir İdlib açıklaması geldi.

Şoygu, İdlib'de askeri operasyon düzenlenmeyeceğini söyledi.

Şoygu, Şam yönetimine bağlı güçlerin de İdlib'e yeni saldırılar yapmayacağını belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yaptığı açıklamanın satır başları:

"BU SENE TİCARET HACMİMİZ YÜZDE 34 ARTTI VE 15 MİLYAR DOLARA ULAŞTI"

Rusya Devlet Başkanı Putin, yaptığı açıklamada, "Türkiye Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan ile çok yapıcı ve kapsamlı görüşmeleri yaptık. Bu sene dördüncü kez bir araya geliyoruz. 10 gün önce Tahran'daki zirveye katılmıştık. Güncel ikili konuları görüştük, işbirliği konuları görüştük. İkili ticaret hacminin artışını kaydettik. Bu sene 7 ay içerisinde ticaret hacmimiz yüzde 34 artmıştır ve 15 milyar dolara ulaşmıştır.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu: İdlib'e Askeri Operasyon Düzenlenmeyecek

"İKİLİ TİCARETTE MİLLİ PARA BİRİMLERİNİ KULLANMAMIZ LAZIM"

Sayın Erdoğan ile ikili ticarette milli para birimleri kullanmamız lazım. Enerji alanında stratejik projelerin geliştirilmesine devam edeceğiz. Akkuyu Nükleer Santrali'nden bahsediyorum. Türk Akım doğalgaz boru hattı projesini sürdüreceğiz. Önümüzdeki sene Türkiye ve Rusya turizm yılı hazırlıklarını değerlendirdik. Bu sene ilk 6 ay içerisinde Rus turist sayısı artmıştır.

"İDLİB KONUSUNDA İŞBİRLİĞİ İÇİNDEYİZ"

Bugün özellikle Suriye'deki çözüm konularını ele aldık. Yaşam koşullarının iyileştirilmesi konusunda beraber çalışma yürütüyoruz. İdlib konusunda işbirliği içindeyiz.

"15 EKİM'DE SİLAHSIZLANDIRMA BÖLGESİNDEKİ SAVAŞÇILAR ÇEKİLECEK"

Çok önemli mutabakatlara ulaştık. Ve onaylanmış kararlar konusunda mutabakat sağlamıştık. Rusya'nın endişeleri ve biz Rusya olarak İdlib çatışmasızlık bölgesizlik kuran ülkelerden biriyiz. Bizim endişelerimiz İdlib'de olan savaşçılardan, özellikle Halep noktasına saldırı tehlikesi var. Rus üslerine tehlikesi de var. Bugün yapılan görüşmelerde bu durum ayrıntılı şekilde değerlendirdik. Ve şu kararı aldık. 15 Ekim tarihinde silahsızlanma bölgesi, Nusra'daki savaşçılar bu bölgeden çekilecekler. O bölgeden, sayın Erdoğan'ın teklifiyle ağır silahların çekilmesi kararını aldık. Bütün muhalif grupların silahlarla bölgeden çekilecekler. O bölgede kontrol, Rus ve Türk askerler tarafından ortak yapılacaktır.

"RUSYA HEM TÜRKİYE HEM ASTANA FORMATINI KULLANACAKTIR"

Bizim düşüncelerimize göre alınan kararların yerine getirilmesi, Suriye'deki çözüm sürecinin pekiştirilmesi, Cenevre'deki görüşmelerin hızlandırılması ve barışın tesis edilmesine katkı sağlayacaktır. Önemli olan şudur ki hem Rusya hem Türkiye, hem Astana formatını kullanacaktır hem de Cenevre'de siyasi çözüm arayışını da sağlayacağız. Bugün ortak, önemli, yapıcı yoğun çalışmalar neticesinde Türk meslektaşlarıma şükranlarımı sunmak istiyorum." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu İdlib Soçi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title