Haberler

İdil'de Köy Okulları Sporla Buluşuyor

Gençlik ve Spor Bakanlığınca, Şırnak’ın İdil ilçesinde uygulamaya geçirilen projelere köylerdeki öğrenciler büyük ilgi gösteriyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca, Şırnak'ın İdil ilçesinde uygulamaya geçirilen projelere köylerdeki öğrenciler büyük ilgi gösteriyor.

İdil'e bağlı köy okulu öğrencileri, Gençlik ve Spor Bakanlığınca uygulanan Mobil Gençlik Merkezi Projesi kapsamında okul bahçesinde tenis, boks, golf, satranç ve dart oynamanın mutluluğunu yaşadı. Başlatılan projede Tepeköy okulundaki öğrenciler, antrenörler eşliğinde tenis başta olmak üzere çeşitli branşlarda spor yapıyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünce düzenlenen etkinlikte mobil aracı Tepeköy İlkokulu öğrencileri ile buluştu. Okul bahçesinde voleybol, tenis, yapboz, mangala, boks, golf, satranç ve dart oynamanın mutluluğunu yaşayan öğrenciler doyasıya eğlendi. Öğrencilerden Zehra Aşkın, ilk kez boks eldiveni taktığını belirterek çok heyecanlandığını söyledi. Kerime Özalp, daha önce hiç görmediği spor malzemelerini tanıma fırsatı bulduğunu belirterek kendilerine bu imkanı sağlayan herkese teşekkür etti. Projeden yararlanan öğrencilerden Fidan Kerim, yetkililere teşekkür ederek, etkinliğin sürekli olması gerektiğini ifade etti. Boksör olmak istediğini anlatan Canan İbrahimoğlu, "Elime ilk kez boks eldiveni taktım. İleride iyi bir boksör olmak istiyorum" dedi.

Mobil Gençlik Merkezi Projesi İdil koordinatörü Sabri Akgün, bu proje kapsamında İdil'de şu ana kadar birçok köy okulunu gezdiklerini ve bu kapsamda 25 bin öğrenciye ulaşacaklarını aktardı. Çocukları golf, bahçe satrancı, dart, minik futbol, badminton ve tenis gibi branşlara bu şekilde ulaştıracaklarını ifade eden Akgün, öğrencilerin çok mutlu olduğunu, Gençlik ve Spor Bakanlığınca desteklenen bu proje ile yaklaşık 5 ayda bütün belde ve köylerde hizmet sunacaklarını aktardı. Akgün, "Amacımız bu imkanı bütün çocuklarımıza ve gençlerimize ulaştırmaktır" diye konuştu. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Tepeköy Şırnak Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title