Haberler

Hrant Dink Son Yolculuğuna Uğurlandı (1)

Cuma Günü Uğradığı Suikast Sonucu Hayatını Kaybeden Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink İçin Şişli Halaskargazi Caddesi Üzerinde Bulunan Gazete Binası Önünde Tören Düzenlendi.

Cuma günü uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink için Şişli Halaskargazi Caddesi üzerinde bulunan gazete binası önünde tören düzenlendi. Tören için hazırlıklar sabah erken saatlerde başladı. Halaskargazi Caddesi sabah 07.30 itibariyle araç trafiğine çift yönlü olarak kapatıldı. Polis gazete binasının çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Sabah erken saatlerden itibaren gazete binasına tören için gelişler başladı.

Saatler 08.30'u gösterdiğinde Hrant Dink'in eşi ve çocukları Bakırköy'deki evlerinden ayrıldı. Dink eşi Rakel ile küçük kızı Sera Agos Gazetesi'ne geldi. Hrant Dink'i taşıyan cenaze aracı ise 09.30'da Meryem Ana Kilisesi'nden ayrılarak Agos Gazetesi'ne ulaştı. Dink'in cenazesini Agos Gazetesi önünde binlerce kişi tarafından alkışlarla karşıladı.

TÖRENE KATILANLARIN SAYISI ONBİNLERİ BULDU

Tören sırasında Dink'in vasiyeti yerine getirildi ve slogan atılmadı. Cenazeye katılanlar bunun yerine ellerinde Türkçe ve Ermenice "Hepimiz Ermeniyiz", "Hepimiz Hrant Dink'iz" yazılı pankartlar taşıdı. Agos gazetesi çalışanları Dink'i taşıyan cenaze aracını camlardan gözyaşları içinde izledi. Halaskargazi Caddesi'ni dolduran binlerce kişi Hrant Dink'in tabutunun bulunduğu aracı karanfil yağmuruna tuttu, caddede güvercinler uçuruldu. Sabah erken saatlerden itibaren caddeyi dolduran kalabalık tören saatinde onbinleri buldu.

"BİR BEBEKTEN BİR KATİL YARATAN KARANLIĞI SORGULAMADAN HİÇBİRŞEY YAPILAMAZ"

Törende Hrant Dink'in eşi Rakel Dink caddeyi dolduran kalabalığa hitaben konuşma yaptı. Kalabalığa 'kardeşler' diye seslenen Rakel Dink, "Bugün sessizlik ile yüksek bir ses yükselteceğiz" dedi. Dink şöyle konuştu: "Yaşı kaç olursa olsun, 17 ya da 27 olsun. Katil kim olursa olsun, bir zamanlar bebek olduklarını biliyorum. Bir bebekten bir katil yaratan karanlığı sorgulamadan hiçbirşey yapılamaz"

Eşinin Türkiye'de bir milad yaptığını ve düşündükleri, yazdıklarıyla büyük bir insan olduğunu dile getiren Rakel Dink, "Bedellerin ödendiği gelecekler Hrant'ları severek olur, nefretle hakaretle kanı kandan üstün tutarak olmaz. Karşındakini kendin gibi sayarak, kendin gibi sararak olur" dedi.

"EŞİNDEN, ÇOCUKLARINDAN, TORUNLARINDAN AYRILDIN, ÜLKENDEN AYRILMADIN SEVGİLİM"

Rakel Dink, ebedi yolculuğa uğurladığı eşine "Biz de geleceğiz sevgilim o eşsiz cennete, oraya yalnız ve yalnız sevgi girer" diye seslendi. Kızları ve oğluyla cenaze törenine katılanlara konuşan Rakel Dink, "Yaptıklarını, konuştuklarını kim unutabilir. Hangi karanlık unutturabilir sevgilim. Korku unutturabilir mi, yaşam mı, zulüm mü, dünyanın zevki sefası mı, yoksa ölüm mü unutturacak sevgilim. Hayır! Hiç bir karanlık unutturamaz sevgilim. Bana da ağır oldu bedeli. Bunları yazabilmeyi İsa'ya borçluyum. Onun da hakkını ona verelim. Herkesin hakkını herkese verelim sevgilim. Eşinden, çocuklarından, torunlarından ayrıldın, ülkenden ayrılmadın sevgilim" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title