Haberler
BBC

Hollanda'da Cenaze İşleri Fuarında Sergilenecek İntihar Makinası Tartışma Yarattı

Güncelleme:

Ötanazi yanlısı görüşleriyle bilinen Hollandalı ölüm doktoru Philip Nietsckhe'nin eseri sıvı nitrojen ile çalışan hava geçirmez kapsül, tartışma yarattı.

Hollanda'nın Amsterdam kentinde gelecek hafta başlayacak cenaze işleri fuarında ilk kez sergilenecek "intihar makinası" sayesinde ziyaretçiler, ölümü aşama aşama deneyimleyebilecek. Yardım kuruluşları ise "makinanın" halka açık fuarda sergilenmesine karşı çıkıyor.

İNTİHAR MAKİNESİ GERÇEK OLDU

Ötanazi yanlısı görüşleriyle bilinen ve "ölüm doktoru" olarak adlandırılan Avustralyalı Philip Nietsckhe'nin gündeme getirdiği "intihar makinası", Hollanda'da gerçeğe dönüştürüldü.

DÜĞMEYE BASMAK YETERLİ

"Sarco" adı verilen intihar makinası, şezlong benzeri bir sandalyenin bulunduğu, sıvı nitrojen ile çalışan hava geçirmez bir kapsülden oluşuyor.

İçine girip yatan kullanıcının gaz akışını sağlamak için bir düğmeye basmasıyla çalışmaya başlıyor.

Salınan gaz içerideki kişinin birkaç dakika sonra uyumasını sağlıyor.

ÖLÜM KAPSÜLÜ GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

Ölüm kapsülü, ilk kez Amsterdam'da halkın karşısına çıkacak. Ziyaretçiler, sanal gerçeklik gözlükleriyle yaşamı sonlandırmanın nasıl bir şey olduğunu görebilecekler.

SON MANZARASINI SEÇEBİLECEK

Kapsüle girip, sandalyeye uzanan kişi, ölmeden önce en son görmek istediği manzarayı seçebilecek. Ölüm yerinin İsviçre Alpleri mi ya da deniz kenarında bir yer mi olacağına, kullanıcı karar verecek.

Ziyaretçiler intihar düğmesine bastığı an, sanal gerçeklik gözlüğünün görüntüsü yavaşça siyaha dönecek.

Hollandalı ölüm doktoru Philip Nietsckhe

"HALKA AÇIK FUARDA SERGİLENMEMELİ"

Philip Nitschke, Hollanda'da yayımlanan Telegraaf gazetesine yaptığı açıklamada, "Niyetimiz bunu korkutucu bir deneyim haline getirmek değil. Şık bir tarza dönüştürmek" dedi.

Ancak Hollanda'daki yardım kuruluşları, intihar makinasının halka açık fuarda sergilenmesine karşı çıkıyor.

113 İntiharı Önleme Vakfı sözcüsü Anke Wammes, bunun hoş bir durum olmadığını düşünüyor.

Sözcüye göre, makinanın halka açık bir fuarda sergilenmesi intiharı normalleştirecek ve yaşama isteği eşiğinin düşmesine neden olacak.

BBC

Amsterdam Hollanda Komik - İlginç Teknoloji Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne?
500

Yorumlar (13)

NEDEN OLMASIN:

HARİKA

5
2
yanıtYanıtla
naziden kalınrtı fikir:

Türkiye''deki sapıkları tecavüzcüleri uyutmak için süper

5
0
yanıtYanıtla
44:

AYNEN SÜPER FİKİR

yanıt0
yanıt0
BİLMİŞ:

Ben bunu beğenmedim. . . Sapık ve tecavüzcüler bence ilk önce kısasa kısas alınmalı (gönüllüler çıkar heralde). . . :) Sonra bir süre işkence görmeli. . . Ama kesinlikle öldürülmemeli, bu önemli husus. . . Daha önemlisi ise, her gün ölmek için yalvaracakları bir hayat vermek lazım onlara. . . Ne güzel hayaller kuruyorum demi :) Ama malesef o tür canlıları insan sınıfına koyan kesimler var. . . Tecavüz ettikleri, taciz ettikleri, hayatını kararttıkları, insanlar ile aynı haklara sahip tutuluyorlar. . . Yazık!

yanıt4
yanıt1
neco:

dogrudur hollandada calismiyo isen hic bir seye hakkinyok hollanda tam bir moderin kole ulkesi hollandada soz hakki sadece yahudi kokenlilerdedir hollandalilar 2inci sinif yabancilarda 3uncu sinif insanlardir onun icindirki calismayan olsun masraf olmasin omru boyunca sosyay kesintilerde ingiltere yahidi bankalarina gitsin hollandanin durumu budur

2
2
yanıtYanıtla
ZAGİ:

YOK ARTIK OKADAR FAYDALI İCATLARA İHTİYAC VARKEN BU ÇOKMU LAZIMDI. YAZIIIKKYYAAA. . . NEKADAR MALİYETİ OLDU KİMBİLİR.

3
0
yanıtYanıtla
adalet:

şeytanın biri kuyuya taş atmış 40 tane müslüman çıkaramamış

1
1
yanıtYanıtla
Brütüs:

Avrupa ve ABD den özellikle dengemizi bozacak haberler geliyor.

2
0
yanıtYanıtla
byrm:

çalışıp çalışmadığının garantisini vemesi gerekir testini ilk kendisi yapsın sonrasında bazılarına tavsiye ederiz

1
0
yanıtYanıtla
Peko:

ne saçma bir icat

0
1
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title