Haberler

Hizmet İş Sendikası, Eğitime Yoğunlaştı

Hizmet İş Sendikası, Doğu Anadolu Bölgesi Eğitim Semineri Rize'nin İkizdere ilçesi Ilıca Köyü'nde gerçekleştirildi.

Hizmet İş Sendikası, Doğu Anadolu Bölgesi Eğitim Semineri Rize'nin İkizdere ilçesi Ilıca Köyü'nde gerçekleştirildi.

Hizmet İş Sendikası Elazığ ve Erzurum şubelerinin katıldığı eğitim seminerine Hizmet İş Sendikası Teşkilatlanma Sekreteri Zekeriya Koca, Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, Elazığ Şube Başkanı Kazım Cavlı ve Kadın, Gençlik, Kültür-Sanat ve Engeliler Komite Başkanları ile işyeri sendika temsilcileri katıldı.

Eğitim seminerlerinin açılış konuşmasını Genel Eğitim Sekreteri Ali Osman Kart yaptı.

Kart, eğitim seminerlerinin, kurumsal kimliğimizin önemli bir fonksiyonu olarak sürekli hale getirildiğini ve yer, zaman, mekan ve şartlar ne olurla olsun devam ettirildiğini söyledi.

Eğitim seminerlerinde "eğitilmeyen öğütülür" ilkesiyle hareket edildiğini ve sendikal kadrolarla orijinal bir metot izlendiğini belirten Kart, eğitim ortamımızda sendikal misyonumuzdan sendikal yasalara, örgütlenmeden toplu iş sözleşmelerine, sosyal güvenlikten iş sağlığı ve güvenliğine ile iş hukukuna kadar oldukça yoğun konularda bilgilendirme yapıyoruz. Eğitim Seminerlerimiz aynı zamanda tüm mensuplarımızla olan bağlarımızı, sendikal kimlik ve aidiyetimizi de tahkim etmektedir" dedi.

Genel Teşkilatlanma Sekreteri Zekeriya Koca da yaptığı konuşmalarda, öğrenmenin öncelikli kuralının meseleyi sahiplenmek olduğunu söyledi.

Sendikanın eğitim seminerlerinin verimli kılınmaya çalışıldığını belirten Koca, şube yöneticileri ve işyeri sendika temsilcilerinin, 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'nun getirdiği yeniliklere hazır olmalarını istedi.

Başarılı bir örgütlenme ve kaliteli sendikacılık için ilgili kanunların kavranmasının önemine işaret eden Koca, taşeron firmalarda çalışan işçilerin yaşadıkları mağduriyete değindi. Koca, taşeron işçiler az bir ücretle ve bütün sosyal haklardan yoksun olarak çalıştırılıyor. İşverenlere sesleniyorum, insan hakları bunun neresinde" ifadelerini kullandı.

Koca, Erzurum şubesinin sosyal faaliyetlerde önemli başarılara imza attığını söyledi.

Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Danışm Yahya Düzenli "Kimlik, Temsil ve Aidiyet Kültürü"; Sendikamız Hukuk Müşaviri Av. Oğuz Aksoy "İş Hukuku"; HAK-İŞ Sosyal Güvenlik Danışmanı Zahit Gönencan "İş Sağlığı ve Güvenliği" konulu sunumlar yaptılar.

Hizmet İş Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal ise burada yaptığı konuşmada eğitim çalışmalarının önemine değinerek, hedeflerinin sendikayı büyütmek olduğunu söyledi.

Eğitim Seminerlerinin sonunda katılımcılara sertifikaları verildi.

Seminerin ardından Hizmet İş Sendikası Erzurm Şube Başkanı Erol Aksakal, seminere katılan Erzurum grubuna yönelik değerlendirme toplantısı düzenledi.

Aksakal, göreve geldikleri 6 aylık süreçte önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek, yaptıkları toplu iş sözleşmelerinin işçiyi sevindirdiğini ifade etti.

Aksakal ayrıca Erzurum'da yapılan " Birlikten Doğan Muhteşem Gece" programını hazırlayan Kültür Sanayt Komite Başkanı Derya Yıldız Usta ve Komite Başkan Yardımcısı Hüseyin Güler'e plaket verdi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Doğu Anadolu Bölgesi Hizmet İş Sendikası Aksakal Erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title