Haberler

Hikmet Çetin'e İtalyan Dayanışması Yüksek Nişanı

Dışişleri Eski Bakanı ve NATO Sivil Kıdemli Temsilcisi Hikmet Çetin'e İtalyan Dayanışması Yüksek Nişanı Verildi.

Dışişleri Eski Bakanı ve NATO Sivil Kıdemli Temsilcisi Hikmet Çetin'e İtalyan Dayanışması Yüksek Nişanı verildi.

Hikmet Çetin, bu akşam ödül almak için geldiği İtalya Büyükelçiliği resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. İran-İngiltere arasında yaşanan kriz konusunda Çetin, "Zaman zaman uluslararası alanda bu tip olaylar olur. Yani karasuları aştı, aşmadı. Ya yanlışlıkla ya bilinerek bu tip iddialar ortaya çıkabilir ama bunlar genellikle kısa süre içinde hiçbir suçu, hiçbir sorumluluğu olmayan bu insanların durumu çözülür. Umarım İran da o sağduyu gösterir ve onları iade eder" açıklamasını yaptı. NATO'nun Afganistan'daki misyonuna devam edip etmeyeceği konusunda ise Çetin, "Terörle mücadele konusunda dünyanın en önemli, en itibarlı kuruluşu olan NATO'nun artık bu işi 'yapamam' demesi anlamına gelir ve daha önemlisi de NATO'nun geleceği tartışılır. NATO siyasi karar almıştır. Afganistan'ın tümünde görev almaktadır. Onun için NATO yine tüm gerekli önlemleri alarak başarmak zorundadır. Türkiye de NATO'nun bir üyesi" ifadelerini kullandı.

Resepsiyona katılan Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, İran konusunda görüşmelerin süregeldiğini belirterek, "Devam ediyor gördüğünüz gibi. Biz de bu işin gayet tatlı bir şekilde, daha fazla kötü hale gelmeden çözümü için tabi ki komşu ülke olarak İran'la, diğer taraftan da İngiltere de müttefikimiz yardımcı olmaya çalışıyoruz. Devam ediyor çalışmalar" diye konuştu. 'Somut yeni bir gelişme var mı?' sorusuna ise Gül, "Olsa haberiniz olur" diyerek iade konusunda henüz yeni bir aşama olmadığını belirtti.

İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Carlo Marsili de, "Biz de Avrupa tarihinin yeni bölümünün Ankara'da yazılacağını biliyoruz" diye jest yaparak ödül törenini açtı ve İtalyan Cumuhurbaşkanı adına Afganistan'da elde ettiği başarılardan dolayı Hikmet Çetin'e 'İtalyan Dayanışması Yüksek Nişanı'nı takdim etti. Törende ayrıca Türk-İtalyan parlamenterler dostluk grubunda yürüttükleri çalışmalardan dolayı milletvekilleri Zeynep Karahan Uslu ve Muharrem Kılıç da "İtalyan Dayanışması Nişanı" ile ödüllendirildi.

Törende kısa bir konuşma yapan Abdullah Gül de, İtalyan hükümetine takdim edilen nişanlardan dolayı teşekkür etti ve iki ülke arasında kültürel, ticari ve siyasi ilişkilerin çok daha artarak devam edeceğini vurguladı.

(DS-OK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title