Haberler

Hibe Desteğinden Yaralanmak İçin Son 45 Gün

Tokat Ticaret Borsası Tarafından "Köy Bazlı Katılımcı Yatırım Programı" Kapsamında Hibe Desteğinden Faydalanmak İsteyen Üyelerine Yönelik Çağrıda Bulundu.

Tokat Ticaret Borsası tarafından "Köy Bazlı Katılımcı Yatırım Programı" kapsamında hibe desteğinden faydalanmak isteyen üyelerine yönelik çağrıda bulundu.

2007 Yılı Köy Bazlı Katılımcı Yatırım Programı kapsamında tarıma dayalı yatırımların desteklenmesine yönelik olarak öğretmenevinde toplantı yapıldı. Toplantının açılış konuşmasın yapan Tokat Ticaret Borsası (TTB) Başkanı Ahmet Çeltek, Köy Bazlı Katılımcı Yatırım Programı Kapsamında Türkiye çapında 270 proje hazırlandığını, bunlardan 149'unun Konya tarafından hazırlandığını kaydetti. Çeltek, Köy Bazlı Katılımcı Yatırım Programı kapsamında proje başvurusu için 45 günlük süreleri kaldığını ifade ederek, "Elini çabuk tutan arkadaşlar iş yapacak. Bunlardan en büyük faydalanacaklardan bir tanesi de benim. Tokat kalkınacaksa bu şekilde kalkınacak. Dünya artık bir blok haline geldi. Elimizi çabuk tutmamız lazım. Ekonomimiz ne kadar güçlü olursa krizler olmaz, ekonomimiz ne kadar güçlü olursa kimse kriz beyanatları yapamaz. Türkiye bu durumları aşmak üzere sancılı da olsa aşacağız" diye konuştu.

Tarım İl Müdürü Yaşar Kavak ise artık anlayış değiştiğini ve üretmenin bir şey ifade etmediğini belirterek, "Üretilen ürün kaliteli olacak, dünya standartlarında ürün olacak, maliyetler düşük olacak, bunları da yaparken çevreye zarar vermeyecek maksimum verimi sağlayacağız. Tarımsal üretimin en önemli sorunlarından birisi budur. Avrupa Birliği'ne girdiğimiz şu süreçte Tokat'ta kırsal alt yapı ve tarımsal alt yapı sorunlarının çözülmesi gerekiyor bu alt yapı sorunlarını çözmeden rekabete ulaşmamız mümkün görülmüyor" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından toplantıya katılanlara Köy Bazlı Yatırım programı ile ilgili olarak bilgiler aktırıldı.

(Nİ-SA)

01.05.2007 17:19 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title