Haberler

Herkes Site Açmamalı

Hülya Avşar'dan İnternet Ortamı ile İlgili Değişik Öneriler ..

HÜLYA AVŞAR'DAN İNTERNET ORTAMI İLE İLGİLİ DEĞİŞİK ÖNERİLER ..

Türkmax kanalındaki programında internet güvenliği konusunu ele alan Avşar'ın konuğu, internet güvenliği alanında faaliyet gösteren bir firmanın genel müdürü olan Taner Özdeş idi.

Avşar, internet güvenliği konusunda hemen hemen her konuda konuğuna sorular yöneltti ve internet kullanıcıları için oldukça faydalı bilgiler edindi.

Hülya Avşar'ın sohbet sırasında ortaya attığı bir öneri bir hayli ilginç idi. Web adresi (domain) almanın bir takım kurallar çerçevesinde yapılması gerektiğini ifade eden Hülya Avşar, şöyle bir öneride bulundu:

'İnsanların bir takım kurallara uyması gerekiyor ki, web adresi alabilsin. Aslında herkese internet adresi vermemek lazım. Gerçi Türkiye'de bu ipin ucu kaçmıştır da... Web adresi verirken onun sabıkası var mı, yok mu onu araştırmak lazım. Belki kim olduğudur, nedir yani bir araştırmadan geçmesi gerekmiyor mu?'

Taner Öndeş, Avşar'ın güzel bir öneri yaptığını ifade ettikten sonra, bunun uygulanıp uygulanamayacağını bilmediğini ifade etti.

Avşar, internette her şeyin mübah olduğunu belitti ve 'Nasıl insanlara ehliyet verirken, 'iyi kullanıyor mu, kursuna gitti mi' vs. diyorsak internet adresi verirken de insanlara ve de internet adresi olanların da bir yerde isimleri, cisimleri saklı olmalıdır. Bu çok mantıklı bir şey değil mi?' dedi.

televizyongazetesi

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title