Haberler

Her Yerde Adalet Platformu'ndan Myanmar'a Mektup

Her Yerde Adalet Platformu Arakan'da Müslümanların katledilmesine tepki olarak Myanmar Devlet Başkanı Thein Sein'e mektup ve Hazreti Mevlana'nın eseri Mesnevi'yi gönderdi.

Her Yerde Adalet Platformu Arakan'da Müslümanların katledilmesine tepki olarak Myanmar Devlet Başkanı Thein Sein'e mektup ve Hazreti Mevlana'nın eseri Mesnevi'yi gönderdi.

Her Yerde Adalet Platformu Sözcüsü Özkan Öztürk Kayalıpark'ta yaptığı açıklamada, Arakan'da akan kanın asıl sorumlularının batılı güçler olduğunu savundu. Özkan, "Güney Asya'nın tam ortasında senaryosunu batılı güçlerin yazdığı büyük bir oyun sahnelenmektedir. Arakanlı Müslüman azınlık soykırıma tabi tutulmaktadır. Bu soykırımda Burma hükümeti ve bir kısım Budist çeteler batılı güçlerin oyununa gelmişlerdir.

Arakan'da yaşayan Müslümanların en temel hakları gasp edilerek katliamlar yapılmakta, soykırıma tabi tutulmakta ve göçe zorlanmaktadırlar. Platform olarak Arakan'da yaşanan bu soykırımı, sistematik katliamları ve işkenceleri ve göçe tabi tutulan Müslüman kardeşlerimize yapılan bu zulmü şiddetle kınıyoruz. ve Arakan devlet başkanına sevgi, hoşgörü ve muhabbet şehri olan Konya'mızdan platform olarak bir mektup ve bir de Asya'da sevgi tohumlarının ekilip yeşermesi adına Hz. Mevlana'nın eseri olan Mesnevi'yi Arakan'daki zulme istinaden Devlet Başkanı Thein Sein'e gönderiyoruz" dedi.

"ZULÜM İLE ABAD OLANIN AKIBETİ BERBAT OLUR"

Myanmar Devlet Başkanına gönderdiği mektubu da okuyan Platform Sözcüsü Öztürk, "Zulüm ile abad olanın akıbeti berbat olur. Yeryüzünde gerçek manada adaleti tesis etmiş bir medeniyetin torunlarıyız. Aynı zamanda sevgi, muhabbet ve hoşgörü şehri Konya'da yaşayan adalet gönüllüleriyiz. Ülkenizde son aylarda Arakan'da Müslüman kardeşlerimize yapılan katliamları vahşeti ve soykırımı şiddetle kınıyoruz. Ülkeniz üzerinde emelleri olan küresel güçlerin yazdığı senaryoyu bozun ve bu senaryonun bir parçası olmayın diyoruz. Topraklarınızın asli unsuru olan Arakanlı Müslümanlara yönelik yapılan soykırımı durdurun. Katliamların, vahşetin olmadığı tüm Burmalıların emniyet içerisinde yaşayabileceği, barış ikliminin hüküm sürdüğü bir Burma'yı da gelecek kuşaklara hediye edin diyoruz. Burma ve Arakanlı Müslümanların Asya'nın bir incisi olduğunu unutmayın. Müslüman kardeşlerimize yönelik sistematik vahşet devam ettiği sürece Burma kan rengine dönecek ve olan Tibet ile Himalayaların barış sever insanlarına olacaktır" şeklinde konuştu. Konuşmanın ardından Öztürk ve beraberindekiler postaneye giderek mektup ve mesneviyi Myanmar Devlet Başkanı Thein Sein'e gönderdi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Özkan Öztürk Myanmar Arakan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title