Haberler

"Her Şeyi Göze Alıp Havalandılar"

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Gül, 17 askerin şehit olduğu helikopter faciasıyla ilgili konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Pervari'deki helikopter kazasında şehit olan 17 askerin; zor hava şartlarına karşın arkadaşlarına yardım etmek için her şeyi göze alarak havalandıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından Milli Kütüphane Konferans Salonu'nda düzenlenen Atatürk'ü Anma Töreni'nde yaptığı konuşmada, Siirt'in Pervari ilçesi kırsalında askeri helikopterin düşmesi sonucu 17 askerin şehit olması haberinin herkesi üzdüğünü ve etkilediğini belirtti.

''Terörle mücadele içeride ve dışarıda en tabii hakkımızdır ve kararlılıkla devam edilecektir'' diyen Gül, ''Bölgemizde özellikle de komşularımızda ortaya çıkan siyasi, gelişmeler, istikrarsızlıklar, bunları bir fırsat bilip, terörden güç alanlar ve terör vasıtasıyla milletimizi, devletimizi hizaya getireceklerini zannedenler, çok büyük bir yanılgı içindedirler ve çok büyük pişmanlık duyacaklardır'' diye konuştu.

"HER ŞEYİ GÖZE ALIP HAVALANDILAR"

Gül, Siirt'in Pervari ilçesinde düşen askeri helikopterin zor hava şartlarında havalandığını belirterek, ''Şehitler, arkadaşlarına yardım etmek için her şeyi göze alıp havalanan bir helikopterimizin düşmesiyle maalesef verilmiştir. Bir kez daha kendilerine rahmet diliyorum, ailelerinin hepsine sabır, bütün milletimize, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başsağlığı diliyorum'' dedi.

REFERANS ALINACAK BİR LİDER

Abdullah Gü, Atatürk'ün ölüm yıldönümü 10 Kasım ile ilgili de, ''Fikirleri, yaptıkları ve eserleriyle Atatürk şüphesiz ki unutulmaz çok büyük bir liderdir. Atatürk, gerçekçi bir devlet adamı, büyük bir komutan, eşsiz bir deha ve eylem insanı olarak sadece milletimizle verdiği varoluş mücadelesiyle değil şahsiyeti, başardıkları, yüksek idealleri ve insanlık değerlerine bağlılığıyla da tarihimize iz bırakmış ve daima anılacak ve daima kendisinden bahsedilecek, referans alınacak bir liderdir'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Abdullah Gül Pervari Siirt Güncel Haberler

title