Haberler

HDP Heyeti Kandil'e Gitmeden Önce Yaralıları Ziyaret Etti

Güncelleme:

Kuzey Irak Kandil bölgesindeki Zergele Köyü'nde inceleme yapmaya giden HDP heyeti, Erbil'de hastanede yaralıları ziyaret etti.

Kuzey Irak'taki PKK hedeflerine yapılan hava operasyonunda sivillerin öldüğü iddia edilen Kandil bölgesindeki Zergele Köyü'nde inceleme yapmaya giden HDP heyeti Erbil'de hastanede yaralıları ziyaret etti. HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, operasyonu 'katliam' olarak nitelerken "Acıyı paylaşmaya geldik" dedi. Heyetteki MYK üyesi Hatice Altınışık, hastaneye ziyaret ettikleri yaralılar arasındaki Hamed Emin Hıdır adlı kadının bugün uçakla tedavi için Ankara'ya gönderileceğini söyledi.

HDP HEYETİ, YARALILARI HASTANEDE ZİYARET ETTİ

Bölgedeki Kürt sitelerinin haberlerine göre, Kuzey Irak'ta PKK kamplarına Türk savaş uçaklarının düzenlediği operasyonda Kandil Dağı bölgesinde sivillerin öldüğü iddiaları üzerine HDP'nin bölgeye gönderdiği heyette yer alan Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım, İstanbul Milletvekili Hüda Kaya ve HDP'nın dış ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Gür ile MYK üyesi Hatice Altınışık, dün gece Kuzey Irak'ın Erbil kentine gitti. Heyet üyeleri operasyonda yaralanan 3 kişiyi Erbil'de tedavi gördüğü hastanede Erbil Valisi Nevzat Hadi ile birlikte hastanede ziyaret etti.

OPERASYONU 'KATLİAM' NİTELENDİRDİ

Ziyarette konuşan Osman Baydemir, konuşmasında operasyonu 'katliam' olarak nitelendirdi. Baydemir, "Bu bütün Kürtlerin acısıdır. Türkiye toplumu ve dünyaya bunu göstermek istiyoruz. Bir daha böyle bir acının yaşanmaması için gerçekleri açığa çıkarmak istiyoruz" dedi.

Erbil Valisi Nevzat Hadi, yeniden 'Çözüm sürecin'nın canlandırılarak sorunun çözüm için diyalog ve müzakare kanallarının devreye girmesi gerektiğini söyledi. Hadi, "Böyle devam etmesi durumunda halk zarar görüyor. Her iki taraftan can kayıplarından başka bir işe yaramıyor bu çatışma ve savaş ortamı. Bir an önce çözüm sürecine geri dönülmesini istiyoruz" dedi.

BİR YARALI ANKARA'YA GETİRİLİYOR

HDP'nin Kandil heyetinde yer alan MYK üyes Hatice Altınışık, hastaneye ziyaret ettikleri yaralılar arasında bir kadında bulunduğunu belirterek, "Bombardıman sonucu ağız ve çenesi parçalanan ve gözünden yaralanan Hamed Emin Hıdır adlı yaralı bugün uçakla tedavi için Ankara'ya gönderilecek" dedi.

Erbil'de dün gece hastane ziyaretlerini tamamlayan HDP heyeti bu sabah saatlerinde bombalanan Zergele Köyü'nde incelemelerde bulunmak üzere Kandil Dağı'na gitti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osman Baydemir Erbil Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle!
500

Yorumlar (5)

davut:

Bunlarıda bombalayın kandile giderken

2
0
yanıtYanıtla
23:

Yaralıları Türkiye neden kabul ediyor anlamadım gitti , bu ne yaman çelişki, bırakın ölsünler

1
1
yanıtYanıtla
BÜYÜK KÜRT KOMUTANI SELAHADİN-ı EYYUBİ:

Hani köyler vurulmamıştı genelkurmay ve bülent arınç hangi yüzle milletin huzuruna çıkacaklar

0
1
yanıtYanıtla
mehmetMobil-ANDROID:

adamlar resmen gözümüzün içine baka baka pkk yı savunuyor yaa. yazık vallahi birde bu devletten maaş alıyorlar...

1
0
yanıtYanıtla
Canim türkiyemMobil-IOS:

Dönüsünüz olmaya,,,

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title