Haberler

Hdp Diyarbakır Milletvekili Tan Açıklaması

"Benim görüşüme göre, Türkiye'nin içinde bu saatten sonra çatışmanın, kavganın, şiddetin, silahın çözüme bir katkısı yoktur"

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, "Benim görüşüme göre, Türkiye'nin içinde bu saatten sonra çatışmanın, kavganın, şiddetin, silahın çözüme bir katkısı yoktur" dedi.

Tan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, bir gazetede "Hükümetin TSK'yı, Emniyet Genel Müdürlüğü'nü, Jandarma Genel Komutanlığı'nı ve MİT'i bağlayacağı tek bir bakanlık kurma" hazırlığı içerisinde olduğuna yönelik haber bulunduğunu belirterek, bu durumu "diktatörlük" girişimi olarak niteledi.

Bu bakanlığın başına da MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın getirileceği söylentileri olduğunu ifade eden Tan, şöyle devam etti:

"Bütün bunların hepsini tek bir şahsa, o tek bir şahsı da sayın Cumhurbaşkanı'na bağlayarak nereye gideceksiniz? Ciddi bir diktatörleşme, otoriterleşme tehlikesidir. Peki bütün bunları yaparsanız İçişleri Bakanlığı ne yapacaktır, MSB'ye ne ihtiyaç kalacaktır? Bunun demokratik gelişmeye hiçbir katkısı olmaz."

Tan, bir gazetecinin, çözüm süreciyle ilgili "kritik" bir görüşme yapılacağını belirtmesi üzerine, görüşme olmadan bir şey söylemenin doğru olmayacağını kaydetti.

Gazetecinin, HDP Muş Milletvekili Demir Çelik'in, "PKK'nın gerektiği yerde silah bırakması, kan dökülmemesi gerektiğini" söylediğini ifade etmesi üzerine de Tan, şunları söyledi:

"Biz bunu baştan beri söylüyoruz. Bana göre bugün artık bu saatten sonra Türkiye'de Kürtlerin hak arama mücadelesinin demokratik, fikri ve siyasi olması lazım. Benim görüşüme göre, Türkiye'nin içinde bu saatten sonra çatışmanın, kavganın, şiddetin, silahın çözüme bir katkısı yoktur." - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Halkların Demokratik Partisi Diyarbakır Altan Tan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title