Haberler

Hazine Iıı. Tertip Ges'leri 24 Şubat'ta Doğrudan Satış Yöntemiyle İhraç Edecek

Hazine Müsteşarlığı, III. Tertip Gelire Endeksli Senetleri 24 Şubat'ta doğrudan satış yöntemiyle bankalara ihraç edecek.

Hazine Müsteşarlığı, III. Tertip Gelire Endeksli Senetleri 24 Şubat'ta doğrudan satış yöntemiyle bankalara ihraç edecek. GES talebi olan bankalar, söz konusu taleplerini 22-23 Şubat tarihlerinde mesai bitimine kadar Hazine'ye iletecek. III. Tertip GES'lerin kupon ödemelerinde nominal değeri 100 TL olan her bir GES için hesaplanacak getiri tutarı, 2010 ve 2011 yılı için bütçeye aktarılan altı aylık Hasılat Paylarından, I. Tertip GES için ayrılan yüzde 23.90'lık tutar düşüldükten sonra kalan Hasılat Payının 25 milyon 800 bin adede bölünmesi ile hesaplanacak.

Hazine Müsteşarlığı'ndan yapılan açıklamada III. Tertip GES'lerin 24 Şubat'ta doğrudan satış yöntemiyle bankalara ihraç edileceği bildirildi. GES talebi olan bankaların, söz konusu taleplerini 22-23 Şubat tarihlerinde mesai bitimine kadar iletmeleri gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, "GES Talep Formu'nu" fakslamaları ve sözlü teyidini almaları istendi. Hazine Müsteşarlığı'ndan yapılan açıklamada, yurtiçi tasarrufların artırılması, Devlet İç Borçlanma Senetlerinin yatırımcı tabanının genişletilmesi ve finansman araçlarının çeşitlendirilmesi amacıyla Hazine tarafından 28 Ocak 2009 ve 29 Nisan 2009 tarihlerinde, getirileri Kamu İktisadi Teşebbüsü statüsündeki Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Devlet Malzeme Ofisi (DMO), Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden (KIYEM) Bütçeye aktarılan Hasılat Paylarına endekslenen Gelire Endeksli Senet (GES) ihraçları gerçekleştirildiği anımsatıldı. Açıklamada, "Bu defa, getirisi, 28 Ocak 2009 tarihinde ihraç edilen I. Tertip GES'in, bütçeye aktarılan Hasılat Paylarından alacağı kısmın düşülmesi sonrası kalan 2010 ve 2011 yılları Hasılat Payı tutarlarına endekslenen, 22 Şubat 2012 itfa tarihli, 25 Ağustos 2010, 23 Şubat 2011, 24 Ağustos 2011 ve 22 Şubat 2012 tarihlerinde 4 kupon ödemeli, 728 gün vadeli TL cinsinden III.Tertip GES ihraç edilecektir" denildi.

-III. TERTİP HES'LER DAHA ÖNCE İHRAÇ EDİLENLERLE AYNI ÖZELLİKLERE SAHİP OLACAK-

Açıklamaya göre ihraç edilecek III. Tertip GES'ler, daha önce ihraç edilen GES'lerle aynı özelliklere sahip olacak.

Bütçeye aktarılan hasılat payları sınırlı olduğundan ihraç edilebilecek azami tutar 2 milyar 580 milyon TL olarak belirlenirken söz konusu tutar, Müsteşarlıkça ihracı öngörülen GES miktarına ilişkin herhangi bir hedefi yansıtmayacak.

III. Tertip GES'lerin kupon ödemelerinde nominal değeri 100 TL olan her bir GES için hesaplanacak getiri tutarı, 2010 ve 2011 yılı bütçeye aktarılan altı aylık Hasılat Paylarından, I. Tertip GES için ayrılan yüzde 23.90'lık tutar düşüldükten sonra kalan Hasılat Payının 25 milyon 800 bin adede bölünmesi ile hesaplanacak.

Yatırımcılar GES'ler hakkında bilgilendirme amacıyla hazırlanmış olan "Yatırımcı Kılavuzu'na" Müsteşarlığın internet sitesinden ulaşılabilecek.(ANKA)

(HGS/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title