Haberler

Hayırseverler Eğitimde Devletle Yarıştı

Antalya'da 10 yıl önce hayata geçirilen "Hayırda yarışanlar Projesi"yle eğitime katkı yüzde 50 oranında arttı.

GÜLSEM ADAM - Antalya'da 10 yıl önce hayata geçirilen "Hayırda yarışanlar Projesi"yle eğitime katkı yüzde 50 oranında arttı.

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Antalya'nın hızla göç alan bir il olduğunu ve her öğrenci sayısında her yıl ortalama 20 bin civarında artış gerçekleştiğini söyledi.

Devletin imkanları çerçevesinde kentte her tür özelliğe sahip okullarda çocukların ve velilerin istekleri doğrultusunda fiziki yapılanmayı gerçekleştirdiklerini anlatan Gülay, bu kadar göç olgusunun altından kalkmanın kolay olmadığını anlattı.

Gülay, bu aşamada 10 yıl önce "Hayırda Yarışanlar Projesi" ile Antalyalıları eğitime katkı vermeye davet ettiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Rakamlara baktığımızda 'Hayırda Yarışanlar Projesi' öncesinde Antalya'da 8 bin 354 derslik vardı. Bunun 2 bin 652 dersliğini hayırseverler yapmıştı. 5 bin 702 dersliği de devletimiz tarafından yapılmıştı. Projeyi 10 yıl önce hayata geçirdikten sonra ilimizde 3 bin 566 derslik hayırseverler, 3 bin 651 derslik de devletimiz tarafından yaptırıldı. Yani hayırseverlerin eğitime yaptığı katkı yüzde 20'lerden yüzde 50'lilere çıkmış oldu. Hayırseverlerin yardımları devletle yarışır oldu."

Gülay, hayırseverleri kendi ailelerinden gördüklerini ve bir ekip aracılığıyla sürekli onların evlerine ziyaretler gerçekleştirdiklerini anlatarak, "Bu okullarda yetişen geleceğimizin, çocuklarına bir anı kalması doğrultusunda da projemizi bir kitap haline getirdik" dedi.

"Bilgili, eğitimli kızlarımızın çoğalmasını arzu ediyoruz"

Alanya'da 24 derslikli kız meslek lisesi yaptıran hayırsever Veliddin Bekrioğlu da okul yaptırarak bir hayalini gerçekleştirdiğini söyledi.

Türk milletinin bir ferdi olarak kendilerini ülkeye borçlu hissettiklerini dile getiren Bekrioğlu, "Dolayısıyla düşüncemiz yüce Atatürk'ün dediği gibi (Eğitim bir milleti hür ve bahtiyar eden olgudur)" ifadesini kullandı.

Bekrioğlu, eşiyle birlikte kız meslek lisesi yaptırmak konusunda karar aldıklarını ve bunu da uygulama şansını bulduklarını anlatarak, toplumda erkekleri de yetiştirenlerin anneler olduğunu vurguladı.

Okulda yarının annelerinin yetişeceğini belirten Bekrioğlu, "Çünkü Türk toplumun temel noktası, temel bireyinin anne olduğuna yürekten inanıyorum. Becerikli, bilgili, eğitimli kızlarımızın çoğalmasını arzu ediyoruz. Karma lise olmayıp kız meslek lisenin olmasını arzu edişimizin temelinde daha fazla kız öğrencinin eğitim alması ve ülkeye faydalı birer anne olarak yetişmeleridir" diye konuştu.

-  "Buralarda okuyanlar, bir gün karşımıza bir çiçek olarak çıkabilir"

Bekrioğlu, hayırseverlerin yaptıkları okullarda sevgi tohumlarının atılacağına yürekten inandıklarını ifade ederek, şöyle dedi:

"Ben ilaçla uğraşan bir mesleğin mensubu olmama rağmen en güzel ilacın sevgi olduğuna inanıyorum. Yaptırdığımız okullarda okuyan çocuklarımız bir gün bir yerde karşımıza bir çiçek olarak çıkabilir. Ben orta halli bir ailenin çocuğuyum ama mutlaka bu vatana bir eser bırakmam gerektiğini düşünüyorum. Bu vatan için çok büyük hizmetler yapanlar var, askere gidip şehit olanlar var, gaziler var. Bizler bunlara borcumuzu nasıl ödeyeceğiz. İnşallah daha ileriki günlerde başka güzel işlerde vatanımız için hizmetler yapmaya devam ederiz."

Kaynak: AA / Yerel

Osman Nuri Gülay Antalya Yerel Haberler

title