Haberler

Hatipoğlu'ndan Güncel Yorumlar

Güncelleme:

Günümüz meselelerine derinlemesine çözümlemelerin dile getirildiği Gönül Sohbetleri yeniden başladı.

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen Gönül Sohbetleri yeniden başladı. İslam dünyasına ilişkin toplumumuzun gönül dünyasını aydınlatan Gönül Sohbetleri'nin yene sezonunda ilk konuğu Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu oldu. İslam ahlakı üzerine konuşan Doç. Dr. Hatipoğlu, dinleyenlerin gönüllerini mest etti.

Esenler Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen sohbete çok sayıda vatandaş katıldı. Alkışlarla karşılanan Doç. Dr. Hatipoğlu, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Cuma günleri Esenlerlilerle bulaşmaya devam edeceklerini söyledi. Son dönemlerde İslam dünyasında yaşanan olaylara dikkat çeken Doç. Dr. Hatipoğlu, Ortadoğu'da yaşanan siyasi çalkantı ve halk ayaklanmalarını hatırlattı. Libya'da öldürülen devrik lider Kaddafi'nin muhalif gruplar tarafından "Allahü Ekber", "La İlahe İllallah " nidalarıyla linç edilip öldürülmesinin İslam ahlakına uygun olmadığını kaydeden Doç. Dr. Hatipoğlu, bu görüntülerden rahatsız olduğunu vurgulayarak, bunun İslam dinini lekelemek için yapılmış olduğunu ileri sürdü.

"Kaddafi'yi günahım kadar sevmem" diyen Doç. Dr. Hatipoğlu, Kaddafi'nin linç edilerek öldürülüşü esnasında "Beni öldürmeyin evlatlarım, ben sizin babanızım" şeklindeki merhamet dilemesine rağmen ortaya çıkan görüntülerden rahatsızlık duyduğunu dile getirerek "İslam ahlakı bu değildir" dedi.

Konuşmasına İslam dünyasında geçmişte yaşanan olaylara ilişkin menkıbeleri anlatarak devam eden Hatipoğlu, ayetlerin indiriliş sürecinden bahsetti. Doç. Dr. Hatipoğlu, konuşmasının ardından vatandaşların sorularına yanıtladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title