Haberler

Hatay: Antakya'da Siyam İkizi Dünyaya Geldi

Antakya'da Başları Ayrı, Karın Bölgesinden Birbirine Yapışık Siyam İkizi Bebekler Dünyaya Geldi.

Antakya'da başları ayrı, karın bölgesinden birbirine yapışık siyam ikizi bebekler dünyaya geldi.

Dün akşam saatlerinde Antakya Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'nde Gülüşah ve Yaşar Alagöz çiftinin ikiz kız çocukları dünyaya geldi. Sezaryenle dünyaya gelen ve henüz isimleri konmayan bebekler, karın bölgesinden birbirine yapışık olarak doğdu. Bebek Bakım Ünitesi'nde kuvöze konulan siyam ikizlerinin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Anne Gülüşah Alagöz, bebeklerinin durumundan haberdar edilmezken, çiftçilikle uğraşan baba Yaşar Alagöz'ün bebeklerin tedavisi için yardım beklediği öğrenildi.

Siyam ikizlerinin doğumunu gerçekleştiren Dr. Ferit Büyükaşık, "Dün akşam sezaryenle doğdular. Siyam ikizi dediğimiz, yapışık ikizler. Bu tür vakalara çok nadir rastlanıyor. Tesadüf bizim bölgede rastlandı. Karın ve göğüsten yapışıklar. İkisi de kız çocuğu. 4 kilogram ağırlığındalar. Her iki bebeğinde kendi yemek boruları, mideleri, kalbi, akciğeri ve diğer organları var. Bu vakalarda genellikle iç organları tek olur, ama bu vakada çift organları var. Göbek kordonları ortak. Yapışıklıkları dışında her hangi bir sorunları yok. Elleri ve ayakları da sağlıklı" dedi.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edilen siyam ikizlerinin, burada yapılacak tetkikler sonrasında gerçekleştirilecek ameliyatla birbirinden ayrılacağı bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title