Haberler

Hastanenin Kent Dışına Taşınmasına Tepki

Trabzon'da Kent Merkezi Dışına Taşınması Kararlaştırılan Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Önünde Toplanan Hastane Personeli ve Vatandaşlar Kararı Protesto Etti.

Trabzon'da kent merkezi dışına taşınması kararlaştırılan Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan hastane personeli ve vatandaşlar kararı protesto etti.

Başhekimlik binası önünde biraraya gelen Türk Sağlık Sendikası Trabzon Şubesi üyesi hastane çalışanları ve mahalle sakinleri, 'Numune taşınamaz', 'Uyan Türk Sağlık Sendikası', 'Trabzon hastanene sahip çık' ve 'Çarşı taşınmaya karşı' yazılı dövizler açıp, çeşitli sloganlar attı.

Burada konuşma yapan Sağlık Sendikası Trabzon Şube Başkanı Mustafa Serdar, kent merkezinde bulunan ve 1947 yılından beri hizmet veren Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Sağlık Bakanlığı'nın kararı ile Yomra İlçesi Kaşüstü Beldesi'nde inşa edilen binaya taşınacağını hatırlattı. Serdar, hastanenin 750 kadrolu sağlık çalışanı ve 500 taşeron firma çalışanı ile tüm Trabzonlulara ve bölge halkına hizmet verdiğini anlatarak, şunları söyledi:

"Bu hastane, 3 bin 500 poliklinik sayısına varan hasta profili ile il merkezinin hasta yoğunluğunu Fatih Devlet Hastanesi ile karşılamaktadır. Bu hastalara refakat eden insanları da sayarsak yaklaşık 7 bin kişi burada sağlık hizmeti alıyor ve mahalle ekonomisine katkı sağlıyor. Numune Hastanesi'nin kent merkezinden taşınmasıyla bu boşluğu Fatih Devlet Hastanesi'nin karşılaması mümkün değildir.ö

Mustafa Serdar, hastanenin taşınma işlemine ilişkin yürütmenin durdurulması ve iptali için Trabzon İdare Mahkemesi'ne dava açtıklarını, ayrıca da imza kampanyası başlattıklarını belirterek, eylemlerin süreceğini sözlerine ekledi.

Eylemciler, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title