Haberler

Haram Kurban Diyanet'e Dert Oldu

Din İşleri Yüksek Kurulu Kararları Arasında Yer Alan "Gayr-i Meşru Yolla Kazanılan Parayla Kesilen Kurbanın Geçerli Olduğu"na Dair Görüş, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Başına Dert Açtı. Başkanlık, Haram Yolla Kesilen Kurbanın Şeklen Yerine Getirilmiş Olacağını, Ancak Allah'a Karşı İbadet Sorumluluğu Açsından Caiz ve Makbul Bir İbadet Sayılmayacağını Bildirdi.

Din İşleri Yüksek Kurulu kararları arasında yer alan "gayr-i meşru yolla kazanılan parayla kesilen kurbanın geçerli olduğu"na dair görüş, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın başına dert açtı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, İslam dininin kişilerin meşru işlerle uğraşmalarını ve geçmişlerini helal yollardan temin etmelerini emrettiği belirtildi.

"Buna rağmen gayr-i resmi yolla bir kazanç elde edilmiş ve bu kazancın sahibi belli ise, karşılığında sevap beklenmeksizin yoksullara veya hayır kurumlarına verilerek elden çıkarılması ve tevbe edilmesi gerekir" denilen açıklamada, mali yönü bulunan her ibadetin phelal kazanç ile yapılması gerektiği bildirildi.

Açıklamada, "Bu sebeple, gayr-i meşru yolla elde edilen kazanç ile kuurban kesmek dinen caiz değildir. Bununla birlikte bir kimse haram yoldan kazanılan parayla kurba kesmişse, kesilen hayvanın etinin yenmesi ve dağıtılması gibi dünyevi hükümler açısından kurba şeklen yerine gelmiş olsa bile Allah'a karşı ibadet sorumluluğu açısından bu caiz ve makbul bir ibadet sayılmaz." (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title