Haberler

Hamburg'da Olaylı 1 Mayıs

Almanya'nın Hamburg Kentinde, 1 Mayıs İşçi Bayramı Gösterileri Bu Yıl da Olaylı Geçti. Nazilerle Aşırı Sol Grupların Aynı Anda Gösteri Yapması, İki Grubu Karşı Karşıya Getirmemeye Çalışan Polisi Zor Durumda Bıraktı.

Almanya'nın Hamburg kentinde, 1 Mayıs İşçi Bayramı gösterileri bu yıl da olaylı geçti. Nazilerle aşırı sol grupların aynı anda gösteri yapması, iki grubu karşı karşıya getirmemeye çalışan polisi zor durumda bıraktı.

Hamburg'da Nazilerin Barmbek'te yürüyüş yapma kararı üzerine, sayıları 4 bini bulan sol gruplar da karşı gösteri için Nazilerin yürüyeceği semte akın etti. Nazi karşıtı semt sakinleri de eklenince 10 binin üzerindeki Nazi karşıtı kalabalık, Barmbek tren istasyonundan yürüyüşe geçti. Wiesendamm, Bramfelder Straße, Saarlandstraße, Steilshooper Allee, Fuhlsbüttler Straße, Drosselstraße ve çevresindeki caddeler trafiğe kapatıldı. Nazi karşıtı sol görüşlü gruplarla Nazileri karşı karşıya getirmemek için geniş güvenlik önlemi alan polisler, semtin tüm caddelerine giriş-çıkışı kontrol altına aldı. Başka şehirlerden takviye ekiplerin de geldiği kentte yaklaşık 4 bin polis görev aldı. Hamburg Emniyet Müdürü Werner Jantosch da olay yerine gelerek, alınan önlemleri yerinde inceledi.

İlk etapta sayıları 200 olan Nazilere başka şehirlerden otobüslerle gelen Naziler de eklenince yaklaşık 700 Nazi yürüyüş yapmak üzere Alte Wöhr tren istasyonu önünde toplandı. Sol grupların Nazilere ulaşmak için Alte Wöhr tren istasyonunun çevresindeki tüm caddelere yayılması üzerine polis Nazilere yürüyüş izni vermedi. Polis barikatını aşmaya çalışan sol gruplarla polis arasında zaman zaman çatışmalar çıktı. Polis tazyikli su sıkarak kalabalığı dağıtmaya çalışırken, çevik kuvvet ekibi taş ve sopalarla polise saldıran bir grubu orman içinde kovaladı. Bununla yetinmeyen solcu gruplar, bazı caddelerde araçları ve çöp bidonlarını ateşe verdi. Hızlarını alamayan bazı göstericiler, Hellbrook Caddesi üzerinde bulunan bir benzin istasyonun arkasındaki yaklaşık 3 bin lastiği ateşe verdi. 60 kişilik itfaiye ekibi, olay yerine gelerek ateşi benzinliğe sıçramadan söndürdü.

(EA-OYK-OYK-CC-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title