Haberler

Hamamatsu: Türkiye'den Tarihi Zafer

2006 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda C Grubu'ndaki ilk maçında, güçlü rakibi Litvanya ile karşılaşan Türkiye A Milli Basketbol Takımı tarih yazdı.

2006 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda C Grubu'ndaki ilk maçında, güçlü rakibi Litvanya ile karşılaşan Türkiye A Milli Basketbol Takımı tarih yazdı.

Japonya'da devam eden Dünya Basketbol Şampiyonası'nda ilk maçına çıkan Türkiye, tarihi boyunca hiç yenemediği Litvanya'yı 76-74 mağlup ederek, tarihi bir galibiyet elde etti. Milli takımda İbrahim Kutluay attığı 16 sayı ile takımın en skorer oyuncusu olurken, Kerem Gönlüm 13, Ersan İlyasova 11 ve Serkan Erdoğan da 10 sayı ile maçı tamamladı. Türkiye'nin devirdiği Litvanya'da, Arvydas Macijauskas attığı 24 sayı ile maçın en fazla sayı üreten oyuncusu olmasına rağmen, takımının mağlubiyetine engel olamazken, Darius Songaila 14 sayı, 9 ribaunt ve Darjus Lavrinovic da 10 sayı ile maçı tamamlayan isimler oldular. Maçın ilk dakikalarına tutuk başlayan Türkiye, daha sonra toparlandı ve ilk periyodu 19-17 önde kapadı. İkinci çeyrekte de her iki takım da karşılıklı sayılar buldu ve bu periyot 25-23 Türkiye'nin üstünlüğü ile sona ererken, devreyi de milli takım 44-40 önde kapadı. İkinci yarıya oldukça üstün başlayan Litvanya arka arkaya bulduğu sayılara bir de iyi savunma ekleyince iyi bir seri yakaladı ve son çeyreğe 59-56 önde girdi. Maçın son periyodu müthiş bir çekişmeye sahne olurken, Türkiye yaptığı sert savunmayla rakibine sayı şansı vermezken, hücumda etkili bir oyun sergiledi. Maçın son 17 saniyesine, 74-74'lük bir beraberlikle geçilirken, hücum şansını iyi değerlendiremeyen Litvanya bir top kaybı yaptı ve bir de faul yapınca, Türkiye büyük bir avantaj yakaladı. Atış çizgisine gelen günün başarılı isimlerinden Ender Arslan iki atışını da sayıya çevirdi ve takımına büyük avantaj sağladı. Litvanya son 17 saniyede kullandığı hücumda sayı şansı bulamayınca mücadele 76-74 Türkiye'nin üstünlüğüyle sona erdi ve Türkiye tarihi bir zafere imza attı.

Türkiye, 2006 Dünya Şampiyonası'ndaki ikinci maçında yarın, Brezilya'yı 83-77 yenen Avustralya ile karşılaşacak. C Grubu'nda günün diğer maçında ise Yunanistan, Katar'ı 84-64 yenmeyi başardı.

Dünya Basketbol Şampiyonası'nda ilk günün sonuçlanan bir diğer mücadelelerinde ise Arjantin Fransa'yı 80-70 yenerken, İspanya da Yeni Zelanda karşısında 86-70'lik bir galibiyete uzandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title