Haberler

Hakkari - Hdp'nin Hakkari Milletvekilleri Mazbatalarını Aldı

Hdp'nin Hakkari milletvekilleri mazbatalarını aldı HDP'den Hakkari Milletvekili seçilen Abdullah Zeydan ve Nihat Akdoğan, İlçe Seçim Müdürlüğüne giderek mazbatalarını aldı.

Hdp'nin Hakkari milletvekilleri mazbatalarını aldı

HDP'den Hakkari Milletvekili seçilen Abdullah Zeydan ve Nihat Akdoğan, İlçe Seçim Müdürlüğüne giderek mazbatalarını aldı.

HDP'nin 87.3 oranında oy alarak Türkiye rekorunu kırdığı Hakkari'de HDP'den Milletvekili seçilen Abdullah Zeydan ve Nihat Akdoğan, bugün İlçe Seçim Müdürlüğü'ne giderek mazbatalarını aldı. HDP Hakkari il Eş Başkanları Rahmi Temel, Zeynep Besi Dara, Belediye Meclis üyesi Şaban Alkan ile birlikte ilçe Seçim Müdürlüğüne giden Milletvekilleri Zeydan ve Akdoğan, mazbatalarını ilçe Seçim Müdürü Fahrettin Aydın'ın elinden aldı. Aydın, seçim süreci boyunca yaptıkları çalışmalarla üstün performans gösteren milletvekillerine mazbataları almayı hak kazandıklarını belirtirken yeni görevlerinin hayırlı olmasını diledi. Mazbatasını alan HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan,7 Haziran'da yapılan seçimlerinin tüm Türkiye halklarına hayırlara vesile olmasını temenni ettiklerini söyledi. Zeydan, şöyle konuştu: "Türkiye halkları barış, demokrasiden yana tavrını ortaya koymuştur. Kazanan barış, demokrasi olmuştur. Hakkari'den barış ve kardeşlik elimizi uzattığımızı söylüyorduk. Türkiye'nin geleceği adına uzattığımız bu elimizin havada bırakılmamasını temenni ediyorduk. Nitekim de öyle oldu. Türkiye'de yaşayan bütün halklar barıştan yana kendi tercihlerini kullandı. Bu sonuçların tüm halklarımıza hayırlı olmasını diliyor ve bizleri seçim boyunca yalnız bırakmayan Hakkari, Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca halkımıza sonsuz teşekkür ediyoruz."

HDP Hakkari Miletvekili Nihat Akdoğan ise, Türkiye'nin 'En önemli sorun' olarak nitelendirdiği Kürt sorununun çözümü için HDP'ye görev verildiğini belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanının son yaptığı olumsuz açıklamalara bakılırsa bugün HDP'nin Mecliste oluşunun ne kadar önemli olduğunu bütün halklarımız görecektir. HDP, bundan sonra Türkiye'nin önünü açan bir parti olacaktır" dedi.

HDP milletvekilleri daha sonra Hakkari Belediye Eş Başkanı Nurullah Çiftçi'yi de makamında ziyaret etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Abdullah Zeydan Nihat Akdoğan Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title