Haberler

Hakkari: Hakkari'de Yerel Yönetimler

Hakkari Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü Ekiplerinin, Cadde ve Sokaklar ile Mahallelerde Başıboş Dolaşan Köpeklere Yönelik Operasyonlarını Sürdürüldüğü Bildirildi.

Hakkari Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin, cadde ve sokaklar ile mahallelerde başıboş dolaşan köpeklere yönelik operasyonlarını sürdürüldüğü bildirildi.

Şehrin değişik mahallelerindeki köpeklere yönelik baskın düzenleyen ekipler, ellerindeki tüfeklerden attıkları iğnelerle köpekleri uyutarak kamyonetle il dışına çıkartmaya başladı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hakkari Belediye Başkanlığı Zabıta Komiseri Übeydullah Dündan, yaklaşık 20 günden beridir 12 kişilik bir ekiple, şehrin değişik cadde ve sokaklarıyla mahallelerde dolaşan başıboş köpeklere yönelik belirli aralıklarla sürdürdükleri operasyonlar kapsamında şu ana kadar 66 köpeği uyuşturucu iğnelerle uyutarak bindirdikleri kamyonet kasasında il dışına çıkartmayı başardıklarını belirtti. Şehirde başıboş dolaşan köpeklere yönelik operasyonlarının devam ettiğini belirten Dündan, "Mahallelerde dolaşan köpekler yüzünden insanlar akşam saatlerinde evlerinden çıkamıyor. İnsanlara saldırarak zarar veriyorlardı. Bizler de vatandaşların kurumumuza yaptığı müracaatlar üzerine köpeklere yönelik operasyonlar düzenliyoruz. Elimizdeki 2 tüfeğe uyuşturucu iğneleri yerleştirerek köpek operasyonuna çıkarak, iğnelerle uyuşturduğumuz köpekleri ise kamyonetle il dışına çıkartıyoruz. Şu ana kadar il dışına çıkarttığımız 66 köpek için 70'e yakın uyuşturucu iğne kullandık. Hakkari şehir merkezine kar düşene kadar operasyonlarımızı sürdüreceğiz. Havaların soğuk olmasına rağmen başıboş köpekleri şehirden uzaklaştırmaya devam ediyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title