Haberler

Hakkari: Hakkari'de Yapılan Deprem Konutları

Hakkari'nin Durankaya Beldesi'nde depremzedeler için yaptırılan konutlarda ortaya çıkan eksikler giderilmeye çalışılıyor.

Hakkari'nin Durankaya Beldesi'nde depremzedeler için yaptırılan konutlarda ortaya çıkan eksikler giderilmeye çalışılıyor.

Bir süre önce meydana gelen 5.5 şiddetindeki depremde evleri yıkılan ve çadırlarda kalan vatandaşlar için, üstü ev, altı ahır olan 80 metrekarelik 120 konut kısa bir süre önce teslim edilmişti. Konutlarını büyük bir sevinçle teslim alan deprem mağdurlarının bazı eksikliklerle karşı karşıya kaldıkları bildirildi. Bazı konutlarda altyapı eksikliğinin yanı sıra telefon giriş hatlarının da eksik yapıldığı ortaya çıktı. Önceki gün Türk Telekom Müdürlüğü'ne ait ekipler konutlara telefon çekmeye çalışırken, konutların içinde hat bağlama yeri görmeyince, pencereleri matkapla delerek konutlara kablo çekti.

Meydana gelen depremin ardında beldede 357 evin hasar gördüğünü aktaran Belediye Başkanı Fatih Keskin ise, ağır hasarlı 120 ev sahibi için konut yapıldığını kaydetti. Konutlardaki bazı eksikliklerin vatandaşlar tarafından kendisine de bildirildiğini ifade eden Keskin, duruma Bayındırlık İskan Müdürlüğü teknik elemanlarının el koyup eksiklikleri acilen giderilmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title