Haberler

Hakkari: Hakkari'de Sivil Polislerin Bir Esnafı Tartakladığı İddiası Gerginliğe Neden Oldu

Hakkari'de 3 Sivil Polisin Bir İşyerine Girip İşyeri Sahibi ve Bayan Çalışanlarını Tartakladığı İddiası Hakkari'de Gerginliğe Neden Oldu. Çarşı Merkezinde Yürümek İsteyen Kızgın Gurubu Belediye Başkanı Metin Tekçe, Güçlükle Önledi.

Hakkari'de 3 sivil polisin bir işyerine girip işyeri sahibi ve bayan çalışanlarını tartakladığı iddiası Hakkari'de gerginliğe neden oldu. Çarşı merkezinde yürümek isteyen kızgın gurubu Belediye Başkanı Metin Tekçe, güçlükle önledi.

Edinilen bilgiye göre olay, bugün saat 14.55 sıralarında Bulvar Caddesi üzerinde bulunan Mahmut Aydoğan'a ait Sarar Giyim Mağazası'nda meydana geldi. İddiaya göre, içeride alışveriş yapan 3 sivil polis memuru, almak istedikleri giyim malzemesini pahalı bulunca işyeri sahibi ile tartıştı ve tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu mağaza sahibini tartaklamaya başladı. Olayda, kavgayı ayırmaya çalışan işyeri sahibinin kızı Belgin Aydoğan, mağazada çalışan Fatma ve Seray isimli bayanların da tartaklandığı ileri sürüldü. İşyerindeki çığlıkların duyulması üzerine olay yerine gelen kalabalığı gören sivil polislerin, olay yerinden uzaklaşarak valilik binasına sığındıkları bildirildi. Olaya tepki gösteren yüzlerce kişi, mağazanın önüne gelerek çarşı merkezine doğru yürümek istedi. Belediye Başkanı Metin Tekçe, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Şen, İnsan Hakları Derneği eski Başkanı Naif Kayacan, olayların büyümemesi için kızgın gurubu yatıştırmaya çalıştı. Gurubun arasına giren Belediye Başkanı Metin Tekçe, konuşarak gurubu dağıtmayı başardı. Yaralanan işyeri sahibi Mahmut Aydoğan, sivil polislerin dükkanında silah çekerek kendisi ve yanında çalışan bayanları tartakladığını iddia etti. Avukatlar nezaretinde tartaklandığını iddia eden vatandaşlar, ifade vermek üzere karakola gitti. Bu arada, olayı görüntülemeye çalışan ve güvenlik görevlisi olduğu ileri sürülen sivil bir kişiyi ise kızgın gurup, kamerasını yere vurarak linç etmek istedi. Devreye giren Belediye Başkanı muhtemel olayları önledi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title