Haberler

Hakkari'deki Terör Saldırısı

Sakarya ve Zonguldak'taki bazı sivil toplum kuruluşları, Hakkari'deki terör saldırısına tepki gösterdi.

Sakarya ve Zonguldak'taki bazı sivil toplum kuruluşları, Hakkari'deki terör saldırısına tepki gösterdi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kan ve gözyaşının olduğu yerde hiçbir hizmetten, başarı hikayesinden gönül rahatlığıyla söz etmenin mümkün olmadığını söyledi.

Acı haberlerle sarsıldıklarını ifade eden Kösemusul, "Kahraman Mehmetçiklerimizden, kutsal görevlerini asil bir şekilde büyük bir özveriyle yerine getiren emniyet teşkilatımızdan her geçen gün şehit haberleri gelmektedir. Hain terör saldırısıyla can veren evlatlarımızın acısını yüreğimizde hissediyoruz. İş dünyası olarak halkın huzur ve güvenini bozmayı, kalkınma ve gelişmeyi engellemeyi amaçlayan bu hain girişim ve saldırıları nefretle kınıyoruz. Rabbim aziz şehitlerimize rahmet, gazilerimize acil şifalar ihsan eylesin. Aziz milletimizin başı sağolsun" diye konuştu.

"Her geçen zaman aslında bizim aleyhimize işlemektedir" diyen Kösemusul, şunları kaydetti:

"Global ekonominin koşullarını müşahede ederken, rekabet ortamının ortaya çıkardığı riskler dururken bir de vatanımızın birlik ve bütünlüğüne kastedenlerin gerçekleştirdiği hain terör saldırıları önümüzde çok ciddi bir engeldir. İş dünyası büyümeye ve gelişmeye hazırdır. Tüm zorlukların üstesinden birlik ve beraberlikle geleceğimizin altını çiziyorum. Fitne ve terör belasından kurtularak siyasi istikrar ve güven ortamını sağlayan, kaliteli demokrasi ve güçlü ekonomi yolunda yeniden yükselişe geçen bir Türkiye istiyoruz."

Kösemusul, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne, milletine geleceğine kastedenlerle fitne ve kandan beslenenlerin asla başarılı olamayacağını belirterek, "Her vatan evladını kahreden bu süreç, süratle çözüme kavuşturulmalı, istikrar ve güven ortamı mutlak surette tesis edilmelidir" değerlendirmesinde bulundu.

Eğitim Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Mengen

Eğitim Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen de ülkenin birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan zamanda yüreklerin Hakkari ve Diyarbakır'dan gelen haberlerle acıyla burkulduğunu, dağlandığını kaydetti.

Mengen, terör saldırılarını şiddetle kınadığını belirterek, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralı güvenlik görevlilerimize de acil şifa diliyoruz. Geleceğini kan ve rant üzerine kurmuş terör örgütünü, Eğitim Bir-Sen olarak kınıyoruz. Son günlerde şiddetini her geçen gün artıran hain terör saldırılarını, lanetliyor, yüzyıllarca üzerinde birlikte kardeşçe yaşadığımız topraklarımıza, birlikte yaşama isteğimize nifak tohumları ekmeye çalışanları kınıyoruz" şeklinde konuştu.

Mengen, hain saldırının kardeşliği asla bozamayacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Gücümüzü, kardeşliğimizi muhafaza ederek bir kez daha göstereceğiz. Birliğimiz sayesinde bütün engelleri aşacağız. Bu alçak saldırılar, milletimizin sahip olduğu birlik ve beraberliğini bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yıkmaya yetmeyecektir. Milletimize düşen görev sağduyulu olmak, terör örgütlerinin ve onları kurgulayan oyun kurucuların tuzağına düşmemektir. Bugün suçlama değil, sorumluluk alma vaktidir. Bugün yalan ve iftiraya sarılarak senaryoda rol alma değil, birlik olarak oyunu bozma vaktidir."

İHH Sakarya Şube Başkanı Aydın

İHH Sakarya Şube Başkanı Sebahattin Aydın ise Türkiye'nin büyümeye, normalleşmeye ve uluslararası arenada söz sahibi olmaya başladığı dönemlerde devreye sokulan terör örgütlerinin, kanlı yüzlerini bir kez daha ortaya koyduğunu bildirdi.

Aydın, son günlerde şiddetini artıran hain terör saldırılarını, lanetlediğini söyleyerek, "Yüzyıllarca üzerinde birlikte kardeşçe yaşadığımız topraklarımıza, birlikte yaşama isteğimize nifak tohumları ekmeye çalışanları kınıyoruz. Bugüne kadar hain saldırılarda şehit olan asker ve polislerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz" ifadesini kullandı.

"Son yaşananlar bir daha göstermiştir ki PKK'nın hedefi ne barış ne de Kürt halkının beklentileridir" ifadesini kullanan Aydın, şunları kaydetti:

"PKK terör örgütü, bölgede hegemonya oluşturmaya dönük, alternatif kamu düzeni kurma uğraşındadır. Bu durumun tek kazananı, bölge halklarını birbirinden koparıp sınırları çizen emperyalistler ve onların bölgedeki uzantılarıdır. Millet olarak, acımız, yasımız ve teröre karşı tavrımız ortaktır. Bu bağlamda, siyasi partileri, siyasi liderleri, sivil toplum örgütlerini, sermaye ve medya kuruluşlarını basireti hakim kılmaya, ferasetli davranmaya, aklıselim ve ortak akılla birlikte düşünmeye davet ediyoruz."

Zonguldak

MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan da terör örgütü PKK'nın, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesindeki saldırısını kınadı.

Ayan, yaptığı açıklamada, ülkenin yakın tarihinin en sancılı, sıkıntılı ve çalkantılı döneminden geçtiğini söyledi.

Bu bulanık tablonun her türlü tehlikenin önünü açmakla kalmayıp stratejik ve sosyolojik kırılmaların kapılarını araladığını belirten Ayan, şunları kaydetti:

"Siyasetin kördüğüm olmasının yanında toplumsal huzur ve ekonomik güvenlik bunalımı kapanındadır. Bölücü terör örgütü hain ve hasmani yüzünü her fırsatta göstermektedir. Mehmetçiklerimize hain bir pusu kurulmuş ve sonuçlarının ne olduğu hakkında bilgi alamadığımız bir saldırı düzenlenmiştir. Yüreğimiz yanmış, acımız tarifsizdir. Öfkemiz tarif edilemez büyüklüktedir. Bizleri birbirimize düşürmek isteyen bu hainlerin oyununa gelmeden, provokasyonlara meyil etmeden sürecin askerlerimiz ve güvenlik güçlerimizin üstesinden geleceği bilinerek takip edilmesinin yarar olduğunu kamuoyuyla paylaşmak istiyorum."

Kaynak: AA / Yerel

Zonguldak Türkiye Sakarya Hakkari Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title