Haberler

Hakkari'de Yol Kontrolleri Sıklaştırıldı

Hakkari'de Yol Kontrolleri Sıklaştırılırken, İl Merkezi ile İlçelerinde Bulunan Giriş ve Çıkış Kontrol Noktalarındaki Güvenlik Güçlerinin Sıcak Tavırları Yörede Takdir Topluyor.

Hakkari'de yol kontrolleri sıklaştırılırken, il merkezi ile ilçelerinde bulunan giriş ve çıkış kontrol noktalarındaki güvenlik güçlerinin sıcak tavırları yörede takdir topluyor.

4 günlük bayram boyunca yoldan geçen vatandaşlara şeker, çikolata ve kolonya ikram eden Mehmetçik, bayramdan sonra da halka şefkat elini uzatmaya devam ediyor. Irak'ın sınır noktasında bulunan Hakkari'nin Çukurca ilçesi karayolunda görev yapan Hakkari İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Üzümcü Jandarma Karakol Komutanlığı'nda görevli Mehmetçikler, güvenliği elden bırakmayarak nazikçe vatandaşların kimlik kontrollerini ve araç kayıtlarını yapıyor.

Ahmet Işık, Sait Aydemir ve İsmet Çiftçi isimli sürücüler, jandarma uygulamasından memnun olduklarını belirterek, "Yolculuk yapanlar zaman zaman 'Bu kontroller neden yapılıyor?' diye soruyor. Oysa kimlik kontrolü ve araçların kayıt altına alınması güvenliğimiz içindir. Yaklaşık bir yıl önce Üzümcü köyü yakınlarında bir araç kaza yaptı. Araç Zap Deresi'ne yuvarlandı, içindeki 4 kişi kayboldu. Kimse aracın kime ait olduğunu ve araçta kaç kişinin kaldığını bilmiyordu. Kayıtlarına bakan jandarma ekipleri

kısa sürede aracın kime ait olduğunu ve araçta kaç kişinin bulunduğunu ortaya çıkardı. Jandarmanın kontrollerinden oldukça memnun olduğumuzu söylemek istiyoruz. Bizlere 'İyi yolculuklar, kimliklerinize bakabilir miyiz?' diyorlar. Daha sonra da 'Kusura bakmayın, sizi beklettik, aşırı hız yapmayın, kendinize dikkat edin' diyorlar. Bundan güzel ne olabilir ki? Hem güvenliğimizi sağlıyorlar hem de bizlere sahip çıkıyorlar" şeklinde konuştu.

(FT-MET-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title