Haberler

Hakkari'de Karla Mücadele Çalışması

- Hakkari'de Etkili Olan Kar Yağışı Sonucu Şehir Merkezindeki Cadde ve Sokaklarda Biriken Kar Yığınları Kamyonlara Yüklenerek Şehir Dışına Çıkartılıyor.

- Hakkari'de etkili olan kar yağışı sonucu şehir merkezindeki cadde ve sokaklarda biriken kar yığınları kamyonlara yüklenerek şehir dışına çıkartılıyor.

Belediye Başkanlığı karla mücadele ekibi sabah saatlerinden itibaren cadde ve sokaklarda biriken kar yığınlarını iş makinelerinin yardımıyla temizlemeye başladı. Şimdiye kadar 50 kamyon dolusu yaklaşık 450 ton kar yığınının şehrin girişindeki Sere Sola mevkiine götürülerek boşaltıldığı belirtildi. Bazı esnaflar ise yapılan çalışmalarına küreklerle destek vererek belediye ekiplerine yardımcı olmaya çalışıyor.

Çalışmalar hakkında İHA muhabirine açıklamada bulunan Belediye Başkan Yardımcısı İsa Bor, kardan kapanan cadde ve sokakları ile mahalle yollarını açmaya çalıştıklarını belirtti. Bunun için bütün iş makinelerini seferber ettiklerini söyleyen Bor " Şehir merkezinde biriken karları iş makineleriyle temizleyerek kamyonlarla şehrin girişindeki Sero Sola mevkiine boşaltıyoruz. Karla mücadele çalışmalarında 3 greyder, 2 kepçe, 3 kazıcı ve 5 kamyon görev yapıyor. Yapılan çalışmalarda bu araçlarımız için günde yaklaşık 400 litre yakıt harcanıyor. Bu da bize günde yaklaşık 1 milyon 50 YTL'ye mal oluyor" dedi.

(FA-MET-Y) 20.02.2008 16:55 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title