Haberler

Hakkari'de Başıboş Hayvanlarla Mücadele Çalışmaları

Hakkari Belediye Başkanlığı Ekipleri, Şehir Merkezinde Başıboş Dolaşan Büyükbaş Hayvanları Kamyona Yükleyerek Şehir Dışına Çıkarttılar.

Hakkari Belediye Başkanlığı ekipleri, şehir merkezinde başıboş dolaşan büyükbaş hayvanları kamyona yükleyerek şehir dışına çıkarttılar.

Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin, cadde ve sokaklarda dolaşan büyükbaş hayvanlarla mücadelesini sürdürüyor. Zabıta ekipleri, şehir merkezinden toplanıp 3 kilometre uzaklıkta bulunan Gopsi mevkiindeki eski bir havuzda bir süre muhafaza altına alınan hayvanları, tek tek iple yakalayarak başlarını bağlayıp kamyonetin kasasına bindirmeye çalıştı. Ancak hayvanların hırçınlaşması üzerine zor anlar yaşayan ekipler, yaklaşık 3 saatlik bir çalışma sonrasında 8 hayvanı kamyonete bindirebildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Bişar Mavigöz, başıboş hayvanlarla mücadele çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Hayvanları 10 defa il dışına çıkarttırdıklarını anlatan Mavigöz, yakaladıkları hayvanları şehirde 30 kilometre uzaklıkta bulanan Berçelan Yaylası, Erziki mevkii ile Yüksekova ilçesi yakınlarına bıraktıklarını söyledi. Mavigöz; "Bu hayvanlar ilin görüntüsünü bozduğu gibi vatandaşlara huzursuzluk veriyor. Bundan sonra yakaladığımız hayvanları et kombinasına götürerek satışa sunacağız" dedi. getirdiler.,

Zabıta Komiseri Übeydullah Dündan ise yakaladıkları hayvanları her yıl 4 defa il dışına çıkarttırdıklarını belirterek, "Birkaç gün öncesinde başıboş hayvanların saldırması sonucu bir vatandaş yaralanınca Hakkari Valiliği hakkımızda Bölge İdare Mahkemesi'nde dava açtı. Başıboş hayvanları toplamak için elimizde geleni yapıyoruz" şeklinde konuştu.

(FT-MET-Y)

21.05.2007 17:50 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title