Haberler

Hakkari Çukurca'da PKK'dan Taciz Ateşi: 1 Asker Şehit/ek

Hakkari'nin Çukurca İlçesi Güvendağı bölgesinde PKK'lı teröristler tarafından açılan taciz ateşinde ağır yaralanan ve kaldırıldığı Hakkari Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olan 28 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Mete Yahşi için Hakkari Dağ ve...

Hakkari'nin Çukurca İlçesi Güvendağı bölgesinde PKK'lı teröristler tarafından açılan taciz ateşinde ağır yaralanan ve kaldırıldığı Hakkari Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olan 28 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Mete Yahşi için Hakkari Dağ ve Komando Tugayı'nda uğurlama töreni yapıldı.

Törene Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat şahin, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ferdi Krokmaz, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, şehidin eşi Yasemin Yahşi ile 3 yaşındaki kızı Miray Yahşi katıldı.

MİRAY BEBEK YÜREKLERİ DAĞLADI

Törende ilk olarak şehidin öz geçmişi ve ardından dua okundu. Daha sonra Şehit Uzman Çavuş Yahşi bir süre silah arkadaşlarının omuzlarında taşınarak memleketi Samsun'a gönderilmek üzere tekbirler eşliğinde helikoptere bırakıldı. Şehidin eşi Yasemin ve 3 yaşındaki kızı Miray'ın törende gözyaşı dökmesi ardından da şehidin helikopterdeki tabutunun başında oturmaları yürekleri dağladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çukurca Hakkari PKK Politika Güncel Haberler

title