Haberler

'Hafıza Teknikleri' Kursu Uzatıldı

Hakkari Üniversitesi tarafından Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) girecek öğrenciler için düzenlediği "Hafıza Teknikleri" kursunu gelen yoğun talep üzerine süresini uzattı.

Hakkari Üniversitesi tarafından Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) girecek öğrenciler için düzenlediği "Hafıza Teknikleri" kursunu gelen yoğun talep üzerine süresini uzattı.

Hakkari Üniversitesi Rektörlüğü, bu yıl LYS'ye girecek öğrenciler için 28-30 Nisan 2012 tarihlerinde Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlediği ve 3 gün süren "Hafıza Teknikleri" kursuna gelen talepler üzerine 3 gün daha uzatılmasına karar verildiği belirtildi. Hakkari Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, "Hafıza Teknikleri" kursunun 30 Nisan Pazartesi günü 18.00'de sona ermesinin planlandığını, ancak gelen yoğun talep üzerine kursun 2 Mayıs'ta tekrarlanmasına karar verildiğini kaydetti. "3 Günde LYS Edebiyat" sloganıyla Türkiye'de bir ilke imza atan ekibin bu hafta da Hakkarili öğrencilere kurs vereceği belirtilen açıklamada, kursta edebiyat konuları ele alınacağı söylendi. Açıklamada, "2011 LYS'de oldukça zor olduğu gözlemlenen edebiyat soruları böylece öğrencilerin korkulu rüyası olmaktan çıkıyor. Görsel hafıza teknikleri, animasyonlar ve özgün hikayeler eşliğinde yapılan anlatımlarla konular kalıcı olarak öğrencilerimizin belleğine yerleşecek. Bundan sonra kitap, defter olmadan tüm konular ezberlenecek. Hafıza teknikleri uzmanları Yusuf Burak Öncebe, Damla Selin Yıldırım ve Oğuzhan Kırlı tarafından verilecek olan kursta öğrencilere hafıza güçlendirme tekniklerinin yanı sıra hafıza teknikleri yardımıyla LYS edebiyat konuları da anlatılacak. Bu özel teknikle LYS'ye girecek öğrenciler not tutmadan tüm edebiyat konularını 3 günde ezberlemiş olacaklar. YGS ve LYS'de en başarısız illerden biri olan Hakkari'deki bu durumun düzeltilmesi için Hakkari Üniversitesi Rektörlüğü'nden gençlere yönelik bu programların devam edecek. Bu bağlamda Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli, Hakkarili öğrencilerin başarısı konusunda çok hassas olduklarını, bu çalışmaları bizzat yakından takip ediyor. Hakkari'nin LYS başarısına büyük katkı sağlayacak olan kursa tüm LYS adayları ücretsiz olarak ve kayıt yaptırmadan katıldı. Kursa öğrenciler büyük ilgi gösterdi. 3 gün boyunca konferans salonunun hınca hınç dolu olduğu gözlemlendi. Ayrıca kursun bitiminde salonda yer bulamayarak kursun tekrarlanmasını talep eden öğrencilerin bu isteği göz önüne alınarak kursun 2-4 Mayıs 2012 tarihlerinde Hakkari Devlet Hastanesi konferans salonunda tekrarlanacaktır" denildi.

Kursa katılan birçok öğrenci ise, kursun çok verimli geçtiğini söyledi. Öğrenciler, "Biz edebiyat konularını bir dağ gibi görüyorduk. Belki bir yılda zar zor öğreneceğimiz konuları burada 3 günde öğrendik. Bu sınavda kendimizi yalnız hissediyorduk. Ama başarımız için bütün imkanlarını Hakkarili gençlere sunan Hakkari Üniversitesi'nin yanımızda olduğunu gördük. Başta rektör olmak üzere tüm üniversite çalışanlarına yürekten teşekkür ediyoruz" dediler. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hakkari Üniversitesi Türkiye Akm Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Adana Demirspor GS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title