Haberler

Yozgat: Yozgat Emniyet Müdürlüğü'nden Sürücülere Sıcak Uyarısı

Yozgat Emniyet Müdürü Cumhur Kuluy, sürücülere uyarılarda bulunarak, uzun yoluculuklarda sürücülerin her 100-150 kilometrede bir mola vererek dinlenmeleri gerektiğini söyledi.

Yozgat Emniyet Müdürü Cumhur Kuluy, sürücülere uyarılarda bulunarak, uzun yoluculuklarda sürücülerin her 100-150 kilometrede bir mola vererek dinlenmeleri gerektiğini söyledi.

Yaz aylarında vatandaşların tatil yolculukları, yurt dışındaki gurbetçilerin yurda dönmesi, çiftçilerin ürünlerini taşımasının yollardaki trafik yoğunlunu artırdığını belirten Yozgat Emniyet Müdürü Kuluy, "Trafik yoğunluğunun artması, kazaları da beraberinde getirmektedir. O nedenle sürücülerimizin hareket halinde çok dikkatli olmalarını, uzun yolculuklar esnasında sık sık mola vermelerini istiyoruz. Özellikle bugünlerde yaşanan aşırı sıcaklar, insan bünyesini olumsuz etkileyen bir durumdur. Bu yüzden sıcakla baş etmek için özellikle sürücülerimizin yazlık kıyafetlerle, yazlık ayakkabılarla yola çıkmaları gerekiyor. Sıcakla birlikte tansiyon düşüp yükselebilir, bu nedenle yola çıkarken ağır yemekler kesinlikle yenilmemelidir" dedi.

Yola kesinlikle uykusuz ve yorgun çıkılmaması gerektiğini vurgulayan Kuluy, "En çok dikkat etmeleri gereken konulardan bir tanesi de, uzun süre araç kullanmaması. En fazla 100-150 kilometrede bir sıcağın durumuna göre mola verilmelidir. Verilen kısa süreli bir mola hem sürücü açısından hem de araçlarının güvenliği açısından çok önemlidir. Özellikle öğle saatlerinde mümkünse yolculuk yapılmamalıdır. Sürekli oturmayla oluşan insan vücudundaki statik elektriğin boşaltılması gerekir" diye konuştu.

Yozgat Emniyet Müdürlüğü'nün uyguladığı çay molası ve dinlenme istasyonu uygulamasının devam ettiğini ifade eden Kuluy, "Ekiplerimiz sürekli görev başında sürücülerimizi uyarmakta ve sürekli radar kontrollerini yapmaktadır. 'Yorgunlukta bir çay molası hayat kurtarır' uygulamamızda sürücülerimize çay ikram ediliyor. Ayrıca yapılan uygulamalarda yorgun olan sürücülerimiz için yapılan dinlenme merkezlerimiz 24 saat açıktır. Yorgunluk belirtisi görünen ve dinlenmek isteyen sürücülerimiz, bu istasyonlardan yararlanabilirler" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title