Haberler

Son seçim anketinden çarpıcı sonuç! İYİ Parti'nin oy oranı bir ayda yüzde 4,6 arttı

Güncelleme:

PİAR Araştırma, haziran ayının seçim anketi sonuçlarını açıkladı. Ankete göre; kararsızlar dağıtıldıktan sonra ilk sırada yer alan AK Parti'nin oy oranı bir ayda yüzde 3.9 düşerken, CHP'nin oyu ise yüzde 1.5 arttı. Ankette en çok dikkat çeken ise İYİ Parti'nin bir ay içinde oy oranını yüzde 4.6 yükseltmesi oldu.

PİAR Araştırma şirketi, 3-7 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen, 26 ilde yaptığı anket çalışmasında vatandaşlara, "Bu pazar genel seçim olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?" sorusunu yöneltti. Şirket, araştırmanın sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

AK PARTİ İLE CHP ARASINDA YÜZDE 5.6 FARK

Buna göre; kararsızlar dağıtılmasının ardından AK Parti yüzde 30.4, CHP yüzde 24.8, İYİ Parti yüzde 15.5, HDP yüzde 11.2, MHP yüzde 7.8, DEVA yüzde 3.1, Zafer Partisi yüzde 2.4, BTP yüzde 1.4 oy oranına sahip oldu. Diğer partilerin aldığı oy oranı ise yüzde 3.4 olarak belirlendi.

Son anketten dikkat çeken sonuçlar! İYİ Parti'nin oy oranı bir ayda yüzde 4,6 arttı

MAYIS AYI ARAŞTIRMASI

Öte yandan aynı araştırma şirketinin bir ay önceki mayıs araştırmasına göre AK Parti yüzde 34.3, CHP yüzde 23.3, HDP yüzde 11.8, İYİ Parti yüzde 10.9, MHP yüzde 8.2, Zafer Partisi yüzde 3, DEVA yüzde 1.8, BTP yüzde 1.4 oy oranına ulaşmıştı.

Son anketten dikkat çeken sonuçlar! İYİ Parti'nin oy oranı bir ayda yüzde 4,6 arttı

EN DİKKAT ÇEKEN DEĞİŞİM AK PARTİ VE İYİ PARTİ'DE

Bu sonuçlara göre son 1 ayda Cumhur İttifakı'nda AK Parti yüzde 3.9, MHP ise yüzde 0.4 oy kaybetti. Öte yandan Millet İttifakı'nda ise CHP yüzde 1.5 oy kazanırken, İYİ Parti'de yüzde 4.6 artış yaşandı.

HDP VE ZAFER PARTİSİ'NDE DÜŞÜŞ

Ayrıca diğer partilerde ise HDP'de ve Zafer Partisi'nde yüzde 0.6 düşüş gözlemlenirken, DEVA'da 1.3 artış yaşandı.

Haberler.com / Emre İliksiz - Politika

Zafer Partisi İYİ Parti AK Parti MHP Haberler

Bakmadan Geçme

4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024? Bayern Münih elendi mi? Real Madrid-Bayern Münih maçı ne oldu, kim elendi? Sampiyonlar Ligi finali nerede oynanacak 2024? Wembley hangi takımın sahası?
500

Yorumlar (5)

Kuman:

Ha biraz daha gayret! Birazda inandırıcı rakamlar ;) yüksekten atma bay şirket

27
7
yanıtYanıtla
Zafer yılmaz :

AK Parti yüzde 30.4 mi gerçektenmi:) Yani bu kadarıda pes.Hangi bölgenin anketi bu.Ak parti şu anda 22 seviyesinde.Mhp ise 5 seviyesinde. Gerçekler yaşanışanlarla ortada olur. Uydurma anketlerin bile yandaşlığı var.

15
10
yanıtYanıtla
erkan akgün:

akabenin 0 çıkması lâzım hangi belediyeden maaş alıyorsun millet aç, adalet bitmiş

16
8
yanıtYanıtla
Kuman:

PİAR Biraz daha ıkınsa AKP 10 MHP 1.1 İYİP. 30 CHP 30 Diğerleri 28 çıkarırdı )))

13
9
yanıtYanıtla
Ercan Sevinc:

Verin gaz i anket i seçimde gosterecez??

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title