Haberler

Siirt: Stso, Uluslararası Irak Fuarına Katıldı

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkan Vekili Nedim Kuzu başkanlığında Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Fahrettin Aktaç ile beraber 15 tüccar, Uluslararası Irak Fuarı'na katılarak, ihracata yönelik bazı temaslarda bulundu.

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkan Vekili Nedim Kuzu başkanlığında Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Fahrettin Aktaç ile beraber 15 tüccar, Uluslararası Irak Fuarı'na katılarak, ihracata yönelik bazı temaslarda bulundu.

STSO Başkan Vekili Nedim Kuzu, 29 ülkeden toplam 538 firmanın katılımıyla Gaziantep'te açılan fuara ilişkin olarak bir değerlendirmede bulundu. Kuzu, amaçlarının ilde 8 olan ihracat sayısını daha yukarılara çekmek olduğunu belirterek, "Gaziantep'te açılan Uluslararası Irak Fuarı'nda Siirt'i en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanımız Kürşad Tüzmen, Sanayi Bakanımız Ali Coşkun ve Bayındırlık Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın yanı sıra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile ilin ticari sorunlarını görüşme fırsatını elde ettik. Bununla birlikte bütün stantları tek tek gezerek hem firma sahiplerine hem de katılan ziyaretçilere Siirt'in tanıtım broşürü ve Siirt fıstığını ikram ettik. İBAS A.Ş.'nin Organize Sanayi Bölgesi'nde kurduğu boya fabrikasına ait standı, sayın bakanlarımızla beraber ziyaret ettik. Sayın bakanlarımız bu çalışmalarımıza büyük bir alaka gösterdi. Fabrika sahibi Hamdi Koz ile ilimizdeki yatırımlarını değerlendirdik. Boya fabrikasının içinde bulunduğumuz ayın sonunda deneme üretimine başlayacağını beliren Hamdi bey, il dışında da onu yalnız bırakmadığımız için bizlere teşekkür etti. Sıcak ilişkilerin pekiştiği bu fuara Siirt'in tam anlamıyla damgasını vurduğunu söyleyebilirim" dedi.

Açılan uluslararası Irak Fuarı'nda tüccar ve sanayicilerimizin katılımını çok önemsediklerini ifade eden Nedim Kuzu, önümüzdeki yüzyıl içinde bulunduğumuz coğrafyada büyük pazarlar oluşacağını ve bu pazarlardan ülkemiz, bölgemiz ve ilimizin de hakkettiği payı alacağını söyledi. Kuzu, üyelerimizin ufuklarının açılması açısından fuarın önemli olduğunu kaydederek, "Dost ve kardeş ülke Irak pazarı, ülkemiz ve bölgemiz için çok önemlidir. 2005 yılında 2.8 milyar dolar tutarında olan ihracatımızı 2006 yılında en az ikiye katlanması gelecek yıllar için önemlidir. Oda olarak Irak pazarının önemini her fırsatta üyelerimize hatırlatıyoruz. Bu amaçla üyelerimizin bilinçlendirilmesi için Mayıs ayı içerisinde İGEME'den 7 uzmanın katıldığı dış ticaret eğitim semineri düzenledik. Hedefimiz ilimizde ihracata yönelik yatırımların artmasıdır" şeklinde konuştu.

5 gün açık kalacak Uluslararası Irak Fuarı'nda makine, inşaat, tarım, gıda, enerji, elektronik, sağlık, eğitim, dayanıklı tüketim, temizlik ve tekstil olmak üzere toplam 11 dalda çeşitli ürünler sergileniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title