Haberler

Kouachi Kardeşler kimdir?

Güncelleme:

Charlie Hebdo saldırganları olarak bilinen Kouachi Kardeşler hakkında Kouachi Kardeşler kimdir? sorusunun yanıtı araştırılıyor. Ülkemizde de büyük tartışmalara yol açan Fransa'nın köklü dergisi Charlie Hebdo'yu hedef alan Kouachi kardeşler, 10'u gazeteci, 12 kişinin ölümüne sebep olmuştur. Kouachi kardeşlere lojistik destek verdiği tespit edilen 14 sanık hakkında dava COVID-19 pandemisi sebebiyle ertelendikten sonra 2 Eylül 2020 tarihinde Paris'te başladı.

Kouachi Kardeşler kimdir? sorusunun yanıtı gündemin merak edilen konuları arasında yer almakta. 2015 yılında, Paris'in doğusunda 20. bölgesi Porte de Vincennes semtinde gıda ürünlerinin satıldığı Yahudilere ait bir bakkalın önünde silah sesleri duyulduğu ve bir şahsın marketin içinde bulunanları rehin alındığı bildirilmişti. Ardından yaşanan gelişmeler günümüzde hala merak konusu olmakta.

KOACHI KARDEŞLER KİMDİR?

Said ve Cherif Kouachi kardeşler olarak bilinmektedirler. Charlie Hebdo'ya saldıran maskeli ve silahlı şüpheliler olarak Fransız polisi tarafından tanımlanmışlardır. Şüpheliler Fransa doğumludur. Ebeveynleri Cezayir'den Fransa'ya göçmüştü. Kardeşler genç yaşta yetim kaldılar ve Chérif, Paris'te yaşayan kardeşinin yanına yerleşmeden önce Rennes'te yetimhanede yaşadı.

Şimal Güdüm
Haberler.com - Gündem

Charlie Hebdo Fransa Paris Gündem Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title