Haberler

Okulda öğretmeni yumruklayan veli tutuklandı!

Güncelleme:

Sarıyer'deki bir ortaokulda öğretmeni yumrukladığı için gözaltına alınan veli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gelişmeyi, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Kutsal bir görevi yerine getiren öğretmenlerimize yönelik şiddet eylemi asla kabul edilemez." ifadeleriyle duyurdu. Öte yandan velinin olayla ilgisi olmayan başka bir öğretmeni darp ettiği öne sürüldü. Veli, ifadesinde çocuğun ağlamasından ötürü kızgınlıkla vurduğunu söyledi.

İstanbul Sarıyer'deki Prof. Dr. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu'nda öğretmeni darp eden veli, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili velinin yanlış öğretmeni yumrukladığı ileri sürülürken olayın ayrıntıları da ortaya çıktı. Veli Ali. Ç. ifadesinde "Çocuğumun yanımda ağlamasından dolayı anlık kızgınlık ve ebeveynlik duygusuyla Necla hocaya vurdum." dedi.

ADALAET BAKANI DUYURDU

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla öğretmenlerin kutsal bir görev yaptığını hatırlatarak gelişmeyi şu ifadelerle duyurdu:

"Evlatlarımızı geleceğe hazırlayan, bilgili ve ahlaklı bireyler yetiştirmek uğruna kutsal bir görevi yerine getiren öğretmenlerimize yönelik şiddet eylemi asla kabul edilemez. Hepimizi üzen olayın hemen ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli, İstanbul Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştır."

BAŞKA ÖĞRETMENE YUMRUK İDDİASI

Öğrencisi ile birlikte okula gelen Veli Ali Ç., koridorda darp ettiği öğretmenin öğrencisini uyaran öğretmen olmadığı ve öğrencinin yanlış bilgilendirmesi nedeniyle olayla ilgisi olmayan başka bir öğretmenin darp ettiği ileri sürüldü.

Öte yandan öğrencinin daha önce de disiplinsiz davranışlar sergilediği ve akran zorbalığı nedeniyle birden fazla okul değiştirdiği, Veli Ali Ç.'nin ise daha önceden 'hırsızlık', 'kasten yaralama' ve 'kötü muamele' gibi 3 farklı suçtan sabıka kaydının olduğu öğrenildi.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Tutuklanan veli Ali Ç.'nin ifadesi ortaya çıktı. Şüpheli baba Ali Ç. "Çocuğumun yanımda ağlamasından dolayı anlık kızgınlık ve ebeveynlik duygusuyla Necla hocaya vurdum. Tam olarak nereye vurduğumu hatırlamıyorum. Sonra okul dışına çıktım. Çok pişmanım" dedi.

"ÇAY BARDAĞIYLA GÜLEREK GELİYORDU"

Çocuğunun müdürün odasında olduğunu öğrenince oraya doğru giderken oğlunun yanına panik halde ağlayarak geldiğini söyleyen Ali Ç. oğlunu sakinleştirmeye çalıştığını, oğlunun "Baba buradan çabuk çıkalım, eve gidelim" dediğini, ne yaşandığını sorunca oğlunun korkusundan aynı şeyleri tekrarladığını ifade etti. Oğlunu alarak müdürün odasına yürüdüğü sırada, koridorun karşısında şikayetçi Necla hocanın elinde çay bardağıyla gülerek geldiğini, "Beni şikayet etmenin bedelini ödeyeceksiniz" dediğini ifade eden şüpheli Ali Ç. "Ben de o an istem dışı çocuğumun yanımda ağlamasından dolayı anlık kızgınlık ve ebeveynlik duygusuyla Necla hocaya vurdum. Tam olarak nereye vurduğumu hatırlamıyorum. Sonra okul dışına çıktım. Çok pişmanım. Sinir harbiyle vurdum. Hem şahsın tahrik edici eylemlerinden, hem de babalık içgüdüsüyle yaşadım." dedi.

NE OLMUŞTU?

Sarıyer Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu'nda görev alan öğretmen Necla Ö. akran zorbalığı yapan bir öğrencisini uyardı. Uyarı üzerine öğrencinin "Bana nasıl davranacağınızı öğreneceksiniz" diyerek öğretmeni tehdit ettiği öğretmenin ise, "Evladım ben senin öğretmeninim. Bu nasıl bir üslup?" diyerek uyardığı ileri sürüldü.

Öğretmen Necla Ö., daha sonra öğrencinin babası Ali Ç.'yi okula çağırdı. Daha önce de okul öğretmenleri ve yöneticileri ile de tartışarak sorun çıkardığı ileri sürülen Ali Ç., okul koridorunda gördüğü öğretmen Nazlı Ö.'yü yumruk atarak yaraladı. Öğretmen aldığı darbe sonucu yaralanırken kaldırıldığı hastanede iş göremezlik raporu verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Yılmaz Tunç İstanbul Sarıyer 3.Sayfa Eğitim Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

Ercan cıftcı:

Ceza vatandaşı rahatlatacak türden olmalı. Kimse benzer bir olaya tevessül edememeli.. Topluma mal olan konularda hukuk sisteminin en üst düzeyinde ceza verilmeli,

65
0
yanıtYanıtla
Orhan Eren:

veli degil, deli bu.

37
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title