Haberler

SUVEYDA FİLMİNİN GALASI ESENLER'DE YAPILDI

Güncelleme:

Eklenme tarihi 19 Ekim 2021ABONE OL SUVEYDA FİLMİNİN GALASI ESENLER'DE YAPILDI Esenler Belediyesi, yönetmen ve yapımcılığını Mesut Uçakan'ın üstlendiği, senaryosunu ise Hasan Yılmaz'ın kalem aldığı "Suveyda" adlı filmin galasına ev sahipliği yaptı.

Eklenme tarihi 19 Ekim 2021

ABONE OL SUVEYDA FİLMİNİN GALASI ESENLER'DE YAPILDI Esenler Belediyesi, yönetmen ve yapımcılığını Mesut Uçakan'ın üstlendiği, senaryosunu ise Hasan Yılmaz'ın kalem aldığı "Suveyda" adlı filmin galasına ev sahipliği yaptı.

"Kavanozdaki Adam", "Reis Bey", "Yalnız Değilsiniz", "Anka Kuşu", "Sevda Kuşun Kanadında" ve "Kelebekler Sonsuza Uçar" gibi önemli yapımlara imza atan usta yönetmen Uçakan'ın vizyona giren filminin galası, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşti.

Film, 11 yaşındaki Hadim'in öğrenme aşkı, hayalleri ve Süleyman Peygamber gibi kuşdili öğrenme çabalarını konu alarak bir çocuğun gözünden 1930'lu yıllarından fotoğrafını çekiyor.

SUVEYDA HALKTAN BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ Filmin 6 haftadır vizyonda olduğunu söyleyen yönetmen Mesut Uçakan, "Suveyda, halktan büyük bir ilgi görmeye başladı. Filmi Kayseri'de çektiğimiz için ilk galayı orada yaptık. Tabi ilk galayı Anadolu'da yapmış olmanın bende çok ayrı bir anlamı var. Anadolu kültürüne vurgu yapmak istedik. İstanbul'da da bir gala ihtiyacı vardı, Esenler Belediyesi hakikaten kültüre, sanata sahip çıkan bir belediye. Onların talebi üzerine burada da yapmak istedik" dedi.

GENÇLERE GEÇMİŞİ HATIRLATIYORUZ Uçakan sözlerini şöyle sürdürdü: "Film çekimleri bir buçuk ay sürdü. Filmimiz 1930'lu yıllarda Harf Devrimi sonrası batı kültürünün dayatıldığı bir dönemde yeni alfabenin köylere varıncaya kadar kurulan okullarda baskın şekilde uygulanmaya başladığı zamanlarda hafız olmaya çalışan 11 yaşındaki bir çocuğun dramlarını anlatıyor. Çok sert, metaneli tarihi dönemi anlatmaya o döneme dokunmaya çalışıyoruz. Hamaset yapmayan küçük dokunuşlarla gençlere o dönemi hatırlatan bir çalışma çıktı. "

BUGÜNÜN KIYMETİNİ ANLADIM Filmde hafız olma çabasındaki 'Hadim'i canlandıran başrol oyuncusu Necip Fazıl Belge ise "İlk galamız Kayseri'de olmuştu, şu anda burada güzel bir ortam var, salonun içi dolu, çok güzel geçiyor. İlk oyunculuk deneyimim, çekimlerden önce 3 ay sahne ve sinema dersleri aldım. Sette de oyuncu büyüklerim, hocalarım yardım etti. Ben de canlandırdığım karakter gibi hafızım. Hadim, zor zamanlarda kuran öğrenmeye, hafızlık yapmaya çalışıyor. Ezanın Türkçe değil Arapça okunmasını savunan bir dedesi var. Bugün ne kadar kolay ve güzel şartlar altında hafızlık yaptığımı anladım" ifadelerini kullandı.

SINIRLI İMKANLARLA ÇEKİLDİ Hadim'in dedesi 'Mecit Hoca' karakterini canlandıran Yusuf Duru şunları kaydetti: "Filmi izleyen seyirci kendisiyle, tarihiyle yüzleşecek. Mesut Uçakan'ın tekniğini görecek. Uzun bir aradan sonra sinemaya uzun metrajlı bir filmle dönmenin verdiği güzellikle Mesut Hocanın tarihe olan düşkünlüğünü o yüzünü görecek. Tarihiyle yüzleşmeyen nesiller geleceğini inşa edemez. Bu bizim tarihimiz ancak Mesut Hoca o kadar güzel işledi ki kimseye herhangi bir şekilde ithamda bulunmadan, kimseyi yermeden bunun bizim gerçekliğimiz olduğunu gösterdi. Suveyda son dönemde sınırlı imkanlarla çekilmiş, ciddi anlamda masraf edilmiş çok güzel bir çalışma oldu. "

Cumhurbaşkanımız Esenler'de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 2 Kasım Pazar günü Dörtyol Meydanı'nda, Esenler'e yapılan 111 milyon lira tutarındaki yatırımların açılışını...

İlmihal'leriyle Yarışacaklar Esenler Belediyesi ve Esenler Milli Eğitim Müdürlüğü " Esenler İmam Hatip Liseleri Yarışıyor" adıyla ödüllü ilmihal yarışması düzenliyor... .

Esenler'de Kaçakçılara Büyük Darbe Esenler'de son bir yılda yapılan operasyonlarda 21 bin 614 paket kaçak sigara ele geçirildi. Piyasa değeri 140 bin...

Trabzonlular Bu Şölenle Coştu Esenler'de düzenlenen "Karalahana Sarması, Mısır Ekmeği ve Horon Şöleni"nde on binlerce vatandaş, yaklaşık 2 saatte 10 ton karalahana...

Kaynak: Habermetre / Toplum

Hasan Yılmaz Mesut Uçakan Esenler Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title