Haberler

Dicle Üniversitesi'nde Diyarbakır Karpuzu Yetiştiriciliği Çalıştayı Düzenlendi

Güncelleme:

Dicle Üniversitesi, Kayapınar Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Diyarbakır Karpuzu Yetiştiriciliği Çalıştayı düzenlendi. Çalıştaya, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Dicle Üniversitesinde (DÜ) "Diyarbakır Karpuzu Yetiştiriciliği Çalıştayı" düzenlendi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, DÜ, Kayapınar Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle, 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezi'nde "Diyarbakır Karpuzu Yetiştiriciliği Çalıştayı" gerçekleştirildi.

Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Arif Karaman, açılışta yaptığı konuşmada, şehrin yeni alanlarına yeni açılımlar getirilecek her çalışmayı desteklerini belirtti.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç da karpuzun likopen içerdiğini, kansere karşı koruyucu ve iyi bir antioksidan olduğunu ifade etti.

Çalıştayın düzenleme kurulu Başkanı Doç. Dr. Vedat Pirinç ise karpuzun Diyarbakır'ın sembolü olmanın ötesinde yörenin kültürü ve ekonomik hayatta da önemli bir konuma sahip olduğunu kaydetti.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer Denli de Diyarbakır karpuzu yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması, bu ürünün ekonomik öneminin ortaya konulması gerektiğini belirtti.

Çalıştaya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şirine Eronat, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Dicle Üniversitesi Diyarbakır Dicle Eğitim Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title