Haberler

Aydın: 2. Ege Kadın Buluşması

Aydın'da düzenlenen 2. Ege Kadın Buluşması'nda bir araya gelen bölgedeki kadın kuruluşları, siyasi olarak da seslerini duyurabilmek için tek çatı altında toplanma kararı aldı.

Aydın'da düzenlenen 2. Ege Kadın Buluşması'nda bir araya gelen bölgedeki kadın kuruluşları, siyasi olarak da seslerini duyurabilmek için tek çatı altında toplanma kararı aldı.

Kadın Haklarını Koruma Derneği Aydın Şube Başkanı Güncay Kösem, 2-4 Haziran tarihleri arasında Kadın Haklarını Koruma Derneği Aydın Şubesi'nin organizasyonu, Heinirch Böll Vakfı'nın maddi desteği ve Aydın Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen 2. Ege Kadın Buluşması'nda alınan kararları açıkladı. Kösem, düzenlediği basın toplantısında, TBMM'de önceki gün Töre ve Namus Cinayetleri, Kadına ve Çocuğa Yönelik Şiddet Araştırma Komisyonu Raporu görüşmelerine katılmayan milletvekillerini kınadıklarını söyledi. Türkiye'de ve Ege Bölgesi'nde kadına yönelik şiddetin yaygın şekilde devam ettiğini ve Kadın Haklarını Koruma Dernekleri olarak yaşanan bu şiddetle sonuna kadar mücadele etme kararı aldıklarını belirten Güncay Kösem, TBMM'de seslerini daha iyi duyurabilmek için şimdiden seçim çalışmasına başladıklarını açıkladı.

2. Ege Kadın Buluşması'na Ege Bölgesi'ndeki 8 ilde bulunan 27 kadın kuruluşundan 43 kadının katıldığını belirten Kösem, Ege'deki tüm kadın kuruluşlarının tek çatı altında toplanıp siyasi olarak da seslerini duyurabilmeleri için karar aldıklarını söyledi. Ege Bölgesi'nde kadına yönelik ayrımcılık konusunda rapor hazırlıklarına başladıklarını ve 1 yıl sonunda raporun sonucunu kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade eden Kösem, "TBMM'de kurulan Töre ve Namus Cinayetleri, Kadına ve Çocuğa Yönelik Şiddet Araştırma Komisyonu'nun hazırladığı raporun görüşülmesi sırasında Meclis'te çok az milletvekilinin bulunması bizi çok incitti. Bu duyarsızlığı kınıyor, ayıplıyoruz. Milletvekillerine ve partilerine de mektupla bu düşüncelerimizi ve eleştirimizi iletmeye karar verdik. Ege Bölgesi'nde kadına yönelik şiddet yaygın bir şekilde var olduğu halde, hem kadına yönelik şiddetle mücadele eden kadın örgütleri hem de şiddet mağduru kadınlara destek sunan kadın danışma merkezi ve sığınakları azdır, yetersizdir.Tüm illerde şiddete karşı bağımsız kadın örgütleri oluşmasını sağlamak için başlattığımız grup çalışmalarının birinci aşaması Aydın ve Afyon'da başarıyla tamamlandı. Eylül ayında bu illerde ikinci tur çalışmalara başlayacağız. Denizli ve Uşak'ta da çalışma başlatacağız. Hepimiz kendi ilimizin şiddet mağdurlarına hizmet envanterini çıkaracağız. Bu bilgilerimizi birleştirerek, bir bölgesel bilgi ağı oluşturmak istiyoruz. Şiddete uğrayan kadınlar Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan hafta içi ve çalışma saatleriyle sınırlı şekilde yararlanabilmektedir. SHÇEK'in 7 gün 24 saat başvuru almasını, istasyon hizmeti şeklinde konaklama hizmeti de vermesini istiyoruz. Siyasette biz kendimizi temsil edelim istiyoruz. Bunun için gelecek genel ve yerel seçimlere hazır olmak üzere çeşitli eğitimler gerçekleştireceğiz. Kaynaklarımızı, işbirliklerimizi geliştirebilmek, hep birlikte projeler oluşturup uygulayabilmek için proje eğitimlerine başlıyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title