Haberler

Art Nouveau'nun Başkenti Brüksel…

Güncelleme:

Brüksel, çikolataları, dantelleri, Avrupa Parlamentosu ve Nato' nun merkezi oluşuyla dünyaca tanınan oldukça popüler bir şehir.

Ülkeler arası ulaşım çok rahat...

Brüksel'e ilk gittiğimde Rotterdam'dan Brüksel'e trenle geçmiştim. İşte ben Avrupa'nın bu kolaylığını seviyorum. Belirli bir ülkeye gidip diğerine 1-2 saat içinde trenle ulaşabiliyorsunuz. Hem de çok uygun fiyatlara. Paris, Luxemburg, Amsterdam, Brüksel'e çok yakın şehirler…

Brüksel denildiğinde aklınıza ilk neler gelir?

Brüksel denildiğinde aklıma ilk gelen şeyler, çikolatalar, danteller, Tenten ve Red Kit…Bu şehirde kilo almadan eve döneceğinizi sanıyorsanız, yanılıyorsunuz…

Belçika'da Konuşulan Diller

Brüksel'de Fransızca ve Flemenkçe'nin hâkim olmasının yanı sıra, Türklerin yoğun yaşadığı bir şehir olduğundan etrafınızda Türkçe konuşulmasına da şaşırmayın.

Brüksel'de Mimari

Birbirinden güzel mimari baş yapıtların bulunduğu Brüksel'de gözlerinizi binalardan da alamıyorsunuz. Victor Horta şehrin en sofistike mimarlarından biri olarak bilinmekte. Birçok bölgede eserlerine de rastlamak mümkün. Saint Gilles semtindeki ''MaisonHorta'' vitray ve zarif çinileri ile sizleri büyüleyecek.

PalaisRoyal de Bruxwelles

PalaisRoyal de Bruxelles, Belçika Kraliyet Sarayı olarak bilinen RoyalPalace, en çok turist çeken yerlerden destinasyonlardan. 24.000 metrekarelik bir alana sahip olan Mini Europe, 350 tane ünlü binayı barındıran minyatür bir park.

Brüksel'de Görülmesi Gereken Yerler

Hotel De Ville, St. Michael &St.Gudula, Coudenberg, ChineesePavillion&JapaneeseTower, RueNeuve Caddesi, GaleriesRoyales Saint Hubert Brüksel'de gezilmesi gereken yerlerden.

Brüksel'de Alışveriş

GaleriesRoyales St. Hubert, 1847 yılında yapılmış olan eser, kabartma işlemeler ve şık avizelerle göz kamaştırıyor. Grand Palace'a çok yakın olan GaleriesRoyales Saint Hubert'in içindeki lüks butikler, cafe ve çikolata dükkânları sizi kendine hayran edecektir.

Alışveriş Caddeleri

Boulevard de Waterloo, AvenueLouise, Rue de Namur, RueAntoineDansaert ve RueNeuve ise en kaliteli alışveriş bölgelerinden. Brüksel'deki en ünlü caddelerinden biri olan Boulevard de Waterloo'dadünya'nın en ünlü markaları bulunmakta. AvenueLouise tasarımcıların daha yoğun olduğu bir bölge. Brüksel'deki bir diğer ünlü alışveriş caddesi RueNeuve. Rue de Namur ve RueAntoineDansaert de Brüksel'de alışveriş yapabileceğiniz diğer merkezler.

Brüksel'de Yemek Kültürü

Brüksel'de eğer midye seviyorsanız, büyük bir tencere içinde sunumu yapılan midyelerden tatmanızı öneririm. Patates kızartması, midye, waffle her köşe başında sizi karşılayacak.

PlaceJourdain bölgesinde MaisonAntoine de yediğim patates kızartmaları ise tadılmaya değer. Waterzooi ise yöresel bir yemek. Sevdiğim Belçika lezzetlerinden. Ben balıkla pişirileni oldukça lezzetli.

Brüksel Restoranları

Denenmeye değer Brüksel Restoranları ise, CommeChezSoi, La Porteuse d' Eau, La Kartchma.

Brüksel'de Mutlaka Yapılması Gerekenler

Şehre yaklaşık bir saat uzaklıktaki ''Çikolata Cenneti'' olarak bilinen Brugge, mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerden. Brugge benim için ayrı bir değere sahip… Dünyada kendimi en mutlu hissettiğim yerlerin başında geliyor.

Lezzetli Brüksel çikolatalarından almak istiyorsanız, Godiva, Leonidas ve Neuhaus tercih etmeniz gereken markalardan olmalı.

Sizi bilmem ama hediye alacağınız sıra dışı dantel masa örtüleri ailenizden birini mutlaka memnun edecektir.

Keyifle gezmeniz dileğiyle!

Kaynak: Haberler.Com / Turizm

Belçika Brüksel Paris Turizm Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title