Haberler

Arkeologlar Tarafından Bulunan En Korkutucu 10 Şey

Video Metni: 10. Çocuk YakımıBu fotoğraf Alaska'da çekilmiş.

Video Metni:

10. Çocuk Yakımı

Bu fotoğraf Alaska'da çekilmiş. Arkeologlar görünen çukurlarda yanan çocuk cesetleri bulmuş. Cesetler nereden baksanız 11.500 yıl önceden kalma.

9. Yamyam saldırısının kalıntıları

2010 yılında İspanya'da yapılan bu kazıda ise yamyamların saldırısına kurban gitmiş bir grup Neanderthal kalıntısı bulunmuş. Arkeologlar kalıntıların üç kadın ve üç erkekten oluştuğunu saptarken, en az üç genç, iki çocuk ve bir adette bebek bulmuş. Kemiklerin hepsi çiğnenmiş durumda.

8. Kafasız vikingler

İngiltere'de demir yollarında yapılan kazıda bulunan bir grup kafasız viking kalıntısı gerçekten kafaları karıştırır nitelikte. Bilim insanları bunu bulduklarında ilk etapta olayın bir intikam hikayesi olduğunu düşündüler fakat dikkatli bakınca kesimlerin çok temiz olduğunu fark ettiler. Kimse tam olarak ne olduğunu bilemiyor.

7. Moa Pençesi

1986 Yılında Yeni Zelanda'nın Owen dağlarında bulunan mağaralarda, arkeologlar oldukça korkutucu bir pençe ile karşılaştı. Pençeyi laboratuvara götürdüklerinde çok eski, tarih öncesi bir kuşa ait olduğunu öğrenen bilim insanları bu kuş türünün dev olduğunu düşünüyorlar.

6. Delinmiş kafatasları

İsveç'te kurumuş pisliğin içinde bulunan 8000 yıllık kafataslarının içlerine sokulan bu mızrakların sebebi ise henüz çözülemedi. İşin kötüsü, bir kafatasının içinde kırılmış bir başka kafatası daha var.

5. Grauballe Adamı

İngiltere'de bulunan Grauballe Man, şu ana kadar bulunmuş en sağlam mumya. Saçları, tırnakları ve geri kalan her şeyi ile bir kurbandan fazlası olan bu ceset, araştırmacılara göre bir tanrıya kurban edilmiş olabilir.

4. Venedik Vampiri

Geçmişte insanların sevdiklerinin vampir olarak geri gelecek olması gayet insanların inandığı bir şeydi. Bu yüzden bu gerçekleşmesin diye insanlar pek çok önlem alırdı. Bunlardan en çok bilineni yakılan cesetler, gömülen cesetler ve tabii ki cesetlerin ağzına koyulan kiremitler. Bu vampirlerin geri dönüp kanınızı emmesini önlemek için birebirdi. İşte Venedik vampiri kafatası da araştırmacılara göre böyle bir şeye kurban gitmiş.

3. Dünyanın ilk cüzzam hastası

Cüzzam bulaşıcı değildi fakat insanlık tarihinde sürekli olarak görülen bir hastalıktı. Hindistan'da yapılan bir kazıda bulunan bu 4000 yıllık kalıntı ise dünyanın ilk cüzzam hastası olarak biliniyor. Hindu geleneklerine göre cesetler yakıldığından, bu kalıntıların hala duruyor olması onun toplumdan dışlanmış bir kişi olduğunu gösteriyor.

2. Bebek kemikleri

Arkeologlar İsrail'de eski bir Roma hamamını incelerken hamamın dibinde binlerce bebeğin kemiğini buldu. Bu çocukların neden sulara ve lağımlara atıldığı bilinmiyor fakat umuyoruz ki atılanlar canlı değil ölü bebeklerdir.

1. Antik kimyasal savaş

2000 Yıl önce bir Suriye şehri olan Dura'yı Romalılar kontrol ediyordu. Pers imparatorluğu şehri işgal etmek istediğinde ise kapılar yerine tünellerden geçmeyi tercih etti.

Romalılar tünelleri açarak Perslileri durdurmaya çalıştı ama bunu gören Persliler kimyasal silahlarla tüneli doldurduklarından Romalıları yenmeyi başardı.

Kullanılan silah romalıların ciğerlerini aside dönüştürdü ve hepsini öldürdü.

Music About;

"Giant Wyrm" Kevin MacLeod (incompetech.com) Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0

Kaynak: Youtube / Genel

Venedik İspanya Bebek Genel Haberler

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Meclis'te görüştü

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Meclis'te görüştü

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Mayıs Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Süresiz nafaka kalkıyor mu? Süresiz nafaka kanun teklifi ne oldu? Mehmed: Fetihler Sultanı 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Mayıs Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 28-29 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Salmonella nedir? Salmonella nereden bulaşır? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 28-29 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Recep İvedik 5 nerede çekildi, hangi ülkede çekildi? Recep İvedik 5 ne zaman çekildi, konusu nedir, oyuncuları kimler? Recep İvedik 5 hangi kanalda? Recep İvedik 5 filmi konusu nedir? Recep İvedik 5 oyuncuları ve Recep İvedik 5 özeti! #128250 Aykut Enişte 2 filmi oyuncuları kim? Aykut Enişte 2 filmi konusu, oyuncuları ve Aykut Enişte 2 özeti! #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 28-29 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Aykut Enişte 2 ne zaman, nerede çekildi? #128250 İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 28-29 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Soğuk çay nasıl yapılır? Evde şeftalili ve limonlu ice tea yapımı ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 28-29 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! 2024 UEFA Şampiyonlar Ligi Dortmund - Real Madrid final maçı ne zaman? Dortmund - Real Madrid final maçı şifresiz mi? #9917
İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
10 yıllık tarihi protokol! Kuşadası plajları halka açılıyor, şemsiye ve şezlonglar da ücretsiz olacak

10 yıllık tarihi protokol! Kuşadası plajları halka açılıyor, şemsiye ve şezlonglar da ücretsiz olacak

Ekonomide taşlar yerine oturuyor! Türkiye'nin risk primi son 4 yılın en düşük seviyesinde

Ekonomide taşlar yerine oturuyor! Türkiye'nin risk primi son 4 yılın en düşük seviyesinde

Bakanlık, Deniz Akkaya'nın kızını koruma altına aldı

Bakanlık, Deniz Akkaya'nın kızını koruma altına aldı

Bu köyde herkes milyoner! Her şeylerini kaybetmemeleri için muhtarın tek şartı var

Bu köyde herkes milyoner! Her şeylerini kaybetmemeleri için muhtarın tek şartı var

Ankara kulislerini sarsan iddia: En düşük emekli maaşı 12 bin 500 liraya çıkarılacak

Ankara kulislerini sarsan iddia: En düşük emekli maaşı 12 bin 500 liraya çıkarılacak

Mourinho işi tamam! Aziz Yıldırım tarih bile verdi

Mourinho işi tamam! Aziz Yıldırım tarih bile verdi

title