Haberler

Ankara: Fahri Trafik Müfettişlerinden Bayram Trafiği Uyarısı

Fahri Trafik Müfettişleri Derneği, Ramazan Bayramı Tatili Nedeniyle Artış Gösterecek Olan Trafik İlgili Yolcu ve Yük Taşıyan Firmalarla Özel Araç Sürücülerine Bazı Uyarılarda Bulundu.

Fahri Trafik Müfettişleri Derneği, Ramazan Bayramı tatili nedeniyle artış gösterecek olan trafik ilgili yolcu ve yük taşıyan firmalarla özel araç sürücülerine bazı uyarılarda bulundu.

Yolcu taşıyan firmaların yorgun ve uykusuz şoförleri sefere çıkarmamaları istenilerek 20 Ekim'den önce mutlaka uzun yol şoförlerinin kalp ve göz doktorlarına muayene ettirmelerini ve borçlu şoförleri bu seferlere çıkarmamaları istendi. Mutlaka çift şoför görevlendirilmesi uyarısı yapılarak aracın borcu var diyerek bakımı yapılmadan bir seferden bir başka sefere çıkarılmamasına dikkat çekildi. Takograf cihazlarını mutlaka çalıştırmalarını ve içi ile oynatmamalarını istenilerek yolculara sahte veya mükerrer bilet sattırılması uyarısında bulunularak sorumluluğu da yazıhanelerin üstüne atılmaması istendi. Yolculara araç içerisinde iyi ve saygılı davranılması gerektiği belirtilerek şiddet ve terör içiren film oynatmamaları kaydedildi. Mutlaka hız sınırlarına uyulması ve yasal dinlenme ve mola sürelerine dikkat edilmesi gerektiği ifade edildi. Tüm yolculara ön ve arka demeden mutlaka emniyet kemeri taktırılması ve takamayanlara yardımcı olunması istenilerek itiraz edenlere bunun yararının anlatılması gerektiği kaydedildi. Firmalar olarak otobüs içerisinde kendi öz denetim sistemini kurarak yol boyu kuralları bayram süresince denetlemeleri istendi.

Özel araç sürücülerinden ise sevdiklerine güvenle kavuşup geri dönmeleri için öncelikle uykuların tam almaları ve yorgun araç kullanmamaları ve şehirlerarası yollarda hız yapmamaları, mutlaka emniyet kemeri takmaları, 10 yaşından küçük çocukları ön koltuğa oturmamaları ve araçta kanuni yolcu sayısının üstünde yolcu almamaları istendi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title