Haberler

Ankara: Esenboğa Havaalanı Vıp Terminali Hizmete Girdi

Esenboğa Havaalanı'nın Vıp Terminali'ni Hizmete Sokan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Önceden Köy Meydanı Görümündeki Havaalanının Başkente Yakışır Hale Geldiğini Söyledi. Açılışın Ardından İtalya'ya Hareket Eden Yıldırım, Aynı Zamanda Esenboğa Havaalanı Vıp Terminali'nin İlk Yolcusu Oldu.

Esenboğa Havaalanı'nın VIP Terminali'ni hizmete sokan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, önceden köy meydanı görümündeki havaalanının başkente yakışır hale geldiğini söyledi. Açılışın ardından İtalya'ya hareket eden Yıldırım, aynı zamanda Esenboğa Havaalanı VIP Terminali'nin ilk yolcusu oldu.

Bakan Yıldırım, kurdelesini kestiği terminalin açılış töreninde konuştu. Esenboğa Havaalanı'nın görkemli bir törenle Ankara'nın başkent oluşunun yıldönümü olan 13 Ekim tarihinde açıldığını anımsatan Yıldırım, tesisin o günden beri Türk havacılığına hizmet verdiğini belirtti. Yıldırım, "Aynı gün Esenboğa Havaalanı'nı Ankara merkezine bağlayan Havaalanı Protokol Yolu olarak adlandırılan Turgut Özal Bulvarı da hizmete girdi. Böylece Ankara; terminali, yolu, iç-dış hatları ile Türkiye'mizi en iyi şekilde temsil edecek bir tesise kavuşmuş oldu" şeklinde konuştu.

Açılışın ardından TAV Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ve diğer yetkililerle terminali dolaşan Yıldırım, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir soru üzerine Yıldırım, terminalin çok ferah, iyi dizayn edilmiş bir mekan olduğunu söyledi. Yıldırım, "Ankaralılar, kullanım açısından çok maksatlı, konforlu, gelen ve giden yolcuların birbirine karışmadığı bir salona kavuştu. Salonda kullanılın eşyalar, koltuklar ergonomik. Salonda çeşitli ihtiyaçları giderecek çok sayıda mekan bulunuyor. Bundan iyisi can sağlığı" açıklamasında bulundu.

Programın ardından VIP terminalini kullanarak Lufthansa Havayolları'na ait tarifeli uçakla İtalya'ya giden Yıldırım, bu ülkede AB ulaştırma bakanları ve Avrupa Ulaştırma Komiseri ile Karayolu Yol Güvenliği Konferansı'na katılacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title