Haberler

İzmir Çiğli 2015 genel seçim sonuçları / Çiğli oy dağılımı

İzmir Çiğli genel seçim sonuçları. 2015 Çiğli ilçesi genel seçim sonuçları 7 Haziran akşamı secim.haberler.com'da. İzmir Çiğli yeni ve geçmiş dönem seçim sonuçları için linke tıklayın.

İzmir  Çiğli genel seçim sonuçları. 2015 Çiğli ilçesi genel seçim sonuçları 7 Haziran akşamı secim.haberler.com'da. İzmir Çiğli yeni ve geçmiş dönem seçim sonuçları için linke tıklayın. İzmir Çiğli'de bundan önceki genel seçimlerde oy oranları %51 CHP, %30,71 Ak Parti ve %11,65 Milliyetçi Hareket Partisi şeklinde kaydedildi. 2015 yılı genel seçim sonuçları ve İzmir ilçeleri oy dağılımı için linke tıklamanız yeterli. 

Çiğli, İzmir'in bir ilçesi. İl merkezine 17 km uzaklıkta bulunur ve 1992 yılında kurulmuştur. İlçenin kuzeyinde Menemen, doğusunda Karşıyaka, güneyinde ve batısında Ege Denizi yer almaktadır.

Eski tarihlerde, ilçenin genel olarak bataklık ve sazlıklardan oluşması ve denize yakınlığı nedeniyle yeşil alanlara çok çiğ düşmesinden dolayı, ilk yerleşenler tarafından buraya “Çiğli” adı verildiği bilinmektedir.

Çiğli’de ilk yerleşimin, 19. yüzyılın sonlarına doğru, Balkanlardan göç eden Türkler tarafından gerçekleştirildiği bilinmektedir. Kurtuluş Savaşı esnasında İzmir’in Yunanlar tarafından işgalini müteakiben, Yunan zulmünden kurtulmak isteyen bir kısım yerli halk burayı daha güvenli bularak yerleşmiştir. Cumhuriyetin ilk yıllarında ve daha sonra yapılan mübadeleler çerçevesinde Batı Trakya’dan gelen Türklerin yerleştirilmesiyle ilk etapta köy olarak kurulmuş, 1956 yılında belediye statüsü aldıktan sonra, 25.09.1968 yılında; 07.03.1966 ve 19.08.1966 tarihlerinde yaşanan ve 14 kişi ile 2.394 kişinin vefat ettiği 5.6 Ms ve 6.9 Ms şiddetlerindeki depremlerle  evsiz kalan; Varto depremzedeleri o zamanki adıyla Çimentepe bugünkü adıyla Güzeltepe ve Şirintepe mahallelerinin bulunduğu alanlara yerleştirilmiş, bu süreç daha sonra doğu ve güneydoğu bölgelerinden gelen vatandaşların Büyükçiğli, Küçükçiğli ve Balatçık mahallelerine iskan edilmeleri ile devam etmiş, 1981 yılında Milli Güvenlik Konseyi’nin 34 No’lu kararıyla İzmir Belediyesi sınırları kapsamına alınmıştır.

Büyükşehir Belediyeleri Teşkilatlanması ile ilgili 303 sayılı kanundan sonra Karşıyaka Belediyesi’ne bağlandıktan sonra, 1992 yılında ilçe statüsünü kazanıncaya kadar adı geçen belediyenin şubesi olarak varlığını sürdürmüştür. 27.05.1992 tarih ve 3806 sayılı yasa ile Çiğli adı altında 10 mahalle metropol olarak değerlendirildikten sonra, Sasalı beldesi ve Kaklıç köyü de dahil edilmiş, 22.03.2008 tarihinde Harmandalı da eklenerek bugünkü ilçe sınırları oluşturulmuştur.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Karşıyaka Ak Parti İzmir Çiğli Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title