Haberler

Kadın kooperatiflerine sağlanan avantajlar kooperatif başkanlarını sevindirdi

Güncelleme:

Keşan Sepetçi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (KESKÜP) Başkanı Melda Dağtaş ve Trakya Emekçi Kadınlar Kooperatifi (TEKKOOP) Başkanı Ayşe Saz, Resmi Gazete'de yayımlanan kanunla kadın kooperatiflerine sağlanan avantajları değerlendirdi.

Keşan Sepetçi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (KESKÜP) Başkanı Melda Dağtaş ve Trakya Emekçi Kadınlar Kooperatifi (TEKKOOP) Başkanı Ayşe Saz, Resmi Gazete'de yayımlanan kanunla kadın kooperatiflerine sağlanan avantajları değerlendirdi.

KESKÜP Başkanı Dağtaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni kurulacak kooperatiflerin kuruluş aşamasında en az 6 bin lira, kuruluştan sonra da her yıl Ticaret Odası aidatı ve genel kurul tescili masrafı tutarı olan 2 bin lirayı ödemeyecek olmasının, olumlu bir gelişme olduğunu belirtti.

Dağtaş, şöyle konuştu:

"Çünkü bu azımsanacak bir para değil. Bazı kadın kooperatiflerimiz, bizim gibi arkalarında belediyeleri tarafından destekleri olmayınca son derece zorlanıyorlar. Çünkü kuruluş aşamasında herkes giderleri cebinden ödemek zorunda kalıyor. Bunun kalkması gelecekte kurulacak veya kuruluş aşamasında olan bütün kadın kooperatifleri açısından olumlu bir gelişme."

TEKKOOP Başkanı Saz da Kooperatif Kanunu'nda yapılan değişikliğin, kadın kooperatiflerini cesaretlendireceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu olay yeni kurulacak kadın kooperatiflerine cesaret verecektir. Çünkü kadın arkadaşlarımızla konuştuğumuzda bu kuruluş aşamasındaki ücretlerden dolayı nasıl ödeyecekleri konusunda biraz tedirgin olduklarını belirtiyorlar. En azından devletimizin yanlarında olduklarını bilerek yola çıkmaları, onları cesaretlendirir. Onlara bir sermaye olur."

Kaynak: AA / Güncel

Trakya Bölgesi Keşan Haberler

Bakmadan Geçme

Konyaspor Fenerbahçe maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Konyaspor FB maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bugün Hıdrellez mi? 5-6 Mayıs Hıdırellez bugün mü yarın mı? Hıdırellez ne demek, dinimizde var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 6 Mayıs bugünkü kabine toplantısında ÖĞRETMEN ATAMASI ile ilgili gelişme var mı? Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl yapılır, saat kaçta gömülür, gül ağacı şart mı? Hıdırellez nedir? Hıdırellezde neler yapılır? Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez dileği ne zaman yapılır? En güzel Hıdırellez mesajları! Resimli, anlamlı Hıdırellez mesajları 2024! Konyaspor Fenerbahçe maçı CANLI izle! 6 Mayıs Konyaspor FB maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 6-7 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kızıl Goncalar Ayza kim? Kızıl Goncalar Ayza karakteri gerçekte kim, Melisa Doğu kimdir? Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title