Haberler

Güzel ve Dahi Yayından Kaldırılıyor

.

RTÜK'ün uyarı cezası verdiği Güzel ve Dahi adlı yarışma programı Cumartesi günü erkene alınan finali ile son kez yayınlanacak.

Show TV yöneticileri RTÜK'e, kamuoyunun tepkilerini dikkate alarak Güzel ve Dahi programını yayından kaldırma kararı aldıklarını bildirdi. RTÜK Başkanı Dr. A. Zahid Akman da kanalın kararını memnuniyetle karşıladığını bildirdi.

RTÜK Başkanı Akman, kanalın kararıyla ilgili açıklamasında şunları söyledi:

"RTÜK'ün yetkileri kanunla belirlenmiştir. Üst Kurul programları yayından kaldırmaz. Show TV'ye söz konusu program nedeniyle Üst Kurulca uyarı cezası verilmiştir. Uyarı cezası programın yayınlanmasına engel değildir. Ancak kanal yöneticileri kamuoyunda artan tepkileri görmezden gelmeyerek programı yayından kaldırma kararı aldıklarını bildirmişlerdir. Bu da kanal yönetiminin kamuoyunun tepkilerine önem verdiğini göstermektedir. Bu nedenle Show TV'nin kararını memnuniyetle karşılıyorum."

Güzel ve Dahi adlı yarışma programı, çok basit soruları bile cevaplayamayan kadın yarışmacılarıyla gündeme gelmişti. Programın kadınları küçük düşürüldüğü ve ikinci sınıf vatandaş olarak gösterdiği yorumları yapılmıştı.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title