Haberler

Günışığı Yardım Mağazası Yoksulların Işığı Oldu

Diyarbakır'da Bağlar Belediyesi Tarafından Kurulan 'Günışığı Yardım Mağazası', Hayırseverlerden 3 Ayda Topladığı 7 Bin 180 Parça Eşyayı Yoksullara Ulaştırdı. Günışığı Yardım Mağazası Kordinatörü Mukaddes Alataş, Mağazanın Sosyal Sorumluluk ve Dayanışma Kültürünü Geliştirmek Amacıyla Kurulduğunu Söyledi.

Diyarbakır'da Bağlar Belediyesi tarafından kurulan 'Günışığı Yardım Mağazası', hayırseverlerden 3 ayda topladığı 7 bin 180 parça eşyayı yoksullara ulaştırdı. Günışığı Yardım Mağazası Kordinatörü Mukaddes Alataş, mağazanın sosyal sorumluluk ve dayanışma kültürünü geliştirmek amacıyla kurulduğunu söyledi.

Bağlar Belediyesi tarafından hizmete açılan Günışığı Yardım Mağazası'nın 3 aylık faaliyetini değerlendirmek için bir basın toplantısı düzenlendi. Yapılan basın toplantısında çalışmaları hakkında basına bilgi veren Günışığı Yardım Mağazası Kordinatörü Mukaddes Alataş, sosyal sorumluluk ve dayanışma kültürünü geliştirmeyi amaçladıklarını belirterek, "Kişi ve kurumlardan topladığımız ikinci el eşyayı bakımdan geçirip çok yoksul olan ailelere ulaştırıyoruz. Belirlediğimiz yoksul ailelere yoksulluk derecesi

ve hane nüfusuna göre kupon dağıtıyoruz. Ellerindeki kuponlarla mağazamıza gelenlere eşyaları teslim ediyoruz. Elbise ve ayakkabının yanı sıra yorgan, battaniye, nevresim takımları, mobilya ve beyaz eşya dağıtımımız oldu. Mağaza çalışanları olarak haftanın 1 günü eşya topluyoruz, 1 günü başvuru alıyoruz, diğer 5 günde ise dağıtım yapmaktayız" dedi.

Mağaza Koordinatörü Mukaddes Alataş, vatandaşlardan destek beklediklerini belirterek, "Perdesi olmadığı için penceresini naylonla örtmeye çalışan ve 4 yorganı olan 10 kişilik ailelerle karşılaştık. Yürek burkan bu durumları ortadan kaldırmak için tüm vatandaşlardan ve kurumlardan yeni ve ikinci el eşya yardımı bekliyoruz. 6 kişilik bir aile geçimini çöp toplayarak sağlıyor. Beyninde çıkan tümürle mücadele eden ve doktorların umut olmadığını söylediği kişilerle karşılaştık. '10 yıllık evliyim ama hiç

yatak odam olmadı, bana bir yatak verin' diyen bir kadına yatak odası verdik. İlacını alamayan ve 'Şizofren hastasıyım, elimde değil çocuklarıma şiddet uyguluyorum' diyen bir kadının, bir ilaç firmasıyla yaptığımız görüşmeler sonucunda ilacını sürekli almasını sağladık" diye konuştu.

(SK-EST-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title