Haberler

Güngiad'dan Gto'ya Ziyaret

Güneydoğu Genç İşadamları Derneği'nin (Güngiad) Düzenlediği 'Mesleki Kariyer' Eğitim Kursunu Başarıyla Tamamlayan Yaklaşık 100 Kursiyer, Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akbaz ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle Birlikte Gaziantep Ticaret Odası'nı (Gto) Ziyaret Etti.

Güneydoğu Genç İşadamları Derneği'nin (GÜNGİAD) düzenlediği ‘Mesleki kariyer’ eğitim kursunu başarıyla tamamlayan yaklaşık 100 kursiyer, Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akbaz ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Gaziantep Ticaret Odası'nı (GTO) ziyaret etti.

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan tarafından kabul edilen GÜNGİAD yönetimi ve kursiyerlere ziyaret sırasında sinevizyon eşliğinde Gaziantep ile bilgiler aktarıldı. Ziyarette konuşan GTO Başkanı Mehmet Aslan, "Güneydoğu Anadolu Genç İşadamları Derneği'nin bu çalışmasını kentlerin ve bölgelerin çok önemli bir aktivitesi olarak görüyoruz. Bize göre çok önemli ve anlamlı bir gezi. Biz Gaziantepliler olarak önceliğin dünyaya açılırken ihracatla işadamlarımızın belki de dünyanın akla gelmeyen yerlerinde neler üretildiğini biliyoruz. Ama ülkemiz içerisinde nerede ne üretiliyor çoğu zaman bu konularda yeterli değiliz. Yani, bölgemizde bulunan bir işadamımız Gaziantep'te ne üretildiğini bilmezken dünyanın birçok yerinde neler üretildiğini biliyor. Dünyaya açılmak dünyayı yakından takip etmek tabii ki çok önemli. Ama kendi ülkemizin hangi bölgesinde ne gibi üretimler gerçekleştiriliyor bunu bilmekte birinci derecede önemli diye düşüyorum. Bu bağlamda özellikle yeni yetişen gençlerimizin ülkemizi ve bölgelerimizi tanımasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Biz Gaziantep Ticaret Odası olarak yılda bir kez yurt dışı programımız varsa mutlaka 2 tanede yurt içi gezi düzenliyoruz. Ülkemizde neler olduğunu işadamlarımızın yakından takip etmesini sağlıyoruz. Derneği bu anlamda kutluyorum" dedi.

Güneydoğu Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akbaz ise, dernek olarak sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan bölgemizin daha ileriye gitmesi için bugüne kadar bu anlamda değişik çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Bizler sivil toplum kuruluşları olarak istihdamı geliştirmeye yönelik bu tür projelerin boynumuzun borcu olduğunu düşünüyoruz. Ve bu anlamda projemize destek olanlara yürekten teşekkür ediyoruz. Gaziantep bizim için çok önemli bir kent. Çünkü derneğimizin kurulduğu 200 yılında da bu kenti ziyaret etmiştik. Bugün 2007 ve Gaziantep'te sıkı ilişkilerimiz var. Başta Ticaret Odası olmak üzere diğer sivil toplum kuruluşlarıyla zaman zaman ortak organizasyonlar ve toplantılarımız oluyor. Gaziantep çok farklı bir model. Gittiğimiz her yerde ve her platformda Gaziantep'i anlatıyoruz. Gaziantep'teki birliktelik ruhu, gelişmişlik ruhu, tüm Türkiye'nin model alması gereken bir olgudur. Gaziantep'in bu başarısında tabii ki sivil toplum kuruluşlarının büyük katkısı var. Biz şuan Gaziantep'te bulunmaktan dolayı çok mutluyuz" şeklinde konuştu.

(TB-ST-Y)

21.06.2007 19:14 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title