Haberler

Gündem Özeti / 26 Mart 2015

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, ABD'de, Temsilciler Meclisi Türkiye Dostluk Grubu Eşbaşkanları ve "Türkiye Çalışma Grubu" tarafından Kongre'de düzenlenen kahvaltıya katılacak, Türk-Amerikan Kültür Merkezi ve Cami'sini ziyaret edecek.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, ABD'de, Temsilciler Meclisi Türkiye Dostluk Grubu Eşbaşkanları ve "Türkiye Çalışma Grubu" tarafından Kongre'de düzenlenen kahvaltıya katılacak, Türk-Amerikan Kültür Merkezi ve Cami'sini ziyaret edecek.

(Washington)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ODTÜ Vişnelik'te gençlerle bir araya gelecek, Pertek ilçesinde ziyaretlerde bulunacak.

(Ankara/09.30/Tunceli/17.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne Büyük Sinagogu'nun açılışına katılacak, valilik, belediye ve AK Parti il başkanlığını ziyaret edecek.

(Edirne/11.20-15.30)

2- "Bereket Ormanları" projesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Gönül Elçileri Projesi kapsamında, Söğütözü'nde oluşturulacak "Bereket Ormanı"nda fidan dikim törenine katılacak.

- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman'daki "Bereket Ormanı"nda fidan dikim töreninde yer alacak.

(Ankara/11.30/Batman/11.00)

3- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, İtalya'da, düşünce kuruluşu IAI tarafından düzenlenen seminerde konuşma yapacak, Senato AB Politikaları Komisyonu'na hitap edecek, İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni ile görüşecek.

(Roma)

4- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Otomotiv Sanayii Derneğinin 40. yıl dönümü etkinliğine katılacak.

(İstanbul/12.30)

5- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Memur Sendikaları Danışma Kurulunun toplantısına katılacak.

(Ankara/10.00)

6- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, KKTC Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek ile Çevre Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı'nı imzalayacak.

(Ankara/12.00)

7- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye-Polonya İş Forumu'na ve Türkiye'nin EXPO Milano 2015'e katılımıyla ilgili tanıtım etkinliğine katılacak.

(İstanbul/10.00/18.00)

8- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörü Fatih Birol ile kahvaltılı basın toplantısı düzenleyecek, Enerji Verimliliği Derneği binasının açılışına ve Enerji Verimli Ürün Etiketi tanıtım programına katılacak.

(İstanbul/09.30/11.00)

9- Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Sırbistan'da, 4. Bölgesel Biznisplus Konferansı'nın "Türkiye ile İlişkileri Nasıl Geliştirmeli" konulu oturumunda konuşma yapacak.

(Belgrad)

10- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ASKON genel merkezini ziyaret edecek.

(İstanbul/09.30)

11- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman Fen Lisesi, Özel Fen Bilimleri Koleji ve "Bin Genç Bin İşveren İstihdam Buluşması Projesi"nin açılışları ile vergi rekortmenleri plaket takdimi ve ambulans teslimi törenlerine katılacak.

(Batman/12.30/14.00/16.00)

12- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, MÜSİAD tarafından düzenlenen programa katılacak.

(Ankara/19.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

3- Yemen'deki siyasi krize ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

EKONOMİ

1- Merkez Bankası haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/14.30)

2- Türkiye İstatistik Kurumu, 2014 yılına ilişkin canlı hayvan ve hayvansal ürün fiyatları ve üretim değeri istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1-  TBMM ev sahipliğinde Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) ile Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenterler Asamblesi (TÜRKPA) tarafından ortak düzenlenen seminer Hilton Bosphorus Otelde başlayacak.

(İstanbul/13.30)

SPOR

1- Basketbol THY Avrupa Ligi F Grubu Top 16 turu 12. hafta maçlarında, Fenerbahçe Ülker, İspanya'nın Unicaja Malaga, Anadolu Efes ise Yunanistan'ın Olympiakos takımıyla karşılaşacak.

(İstanbul/20.00/Atina/21.45)

2- A Milli Futbol Takımı, Hollanda ile yapacağı 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu 5. maçının hazırlıklarını Almanya'da kamp yaptığı otelin sahasında gerçekleştireceği antrenmanla sürdürecek.

(Marienfeld/13.00/18.00)

3- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası finali rövanş maçında, Belçika'nın Castors Braine takımıyla Fransa'nın ESBVA LM ekibi karşı karşıya gelecek.

(Braine/21.30)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Avrupa Birliği Cemil Çiçek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title